Skip to main content
V Posavju 13.4° C Petek, 26. 2024
01.06.2022
10:19
NK Brežice, Terme Čatež 1919
Foto: arhiv ePosavje.com
Nogometni navijači se v teh dneh sprašujejo, ali bomo vendarle tudi v naslednji sezoni 2. slovenske nogometne lige znova gledali posavski nogometni derbi? Brežičani so prestavili skupščino kluba.

Posavski derbi tudi v novi sezoni 2. SNL?

BREŽICE Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je 19. maja objavila rezultate licenčnega postopka za klube 2. slovenske nogometne lige za sezono 2022/23. Kot pravijo, je bilo na licenciranju uspešnih petnajst prosilcev za licenco, eno prošnjo kluba so na prvi stopnji zavrnili.

Vloge je pravočasno vložilo vseh 16 klubov

Vlogo za pridobitev ustrezne licence za tekmovalno leto 2022/23 je sicer pravočasno vložilo vseh 16 klubov, ki so v ligi nastopali v letošnji sezoni. Prispele vloge je na prvi stopnji obravnavala Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov na seji 16. maja in po pregledu uradne licenčne dokumentacije ugotovila, da oba posavska kluba izpolnjujeta pogoje za licenciranje - ne pa tudi klub KNK Fužinar, socialno podjetje, ki je v lanski sezoni 2. slovenske nogometne lige zasedlo 11. mesto na drugoligaški lestvici. Na Nogometni zvezi Slovenije pravijo, da so na prvi stopnji njihovo vlogo za podelitev licence za 2-. slovensko nogometno ligo zavrnili. 

Zapis dopolnjujemo.

NK Brežice 1919

Brežičani prestavili skupščino kluba

Povedano drugače - če bo vloga Fužinarja zavrnjena tudi na 2. stopnji, obstaja velika verjetnost, da bi v novi sezoni 2. slovenske nogometne lige tam vendarle znova zaigrali Brežičani, ki so iz lige izpadli na posavskem derbiju v zadnjem krogu letošnjega prvenstva.

Čakajo na odločitev Nogometne zveze Slovenije

Brežičani bi morali danes v klubskih prostorih pripravi redni letni zbor članov, na katerem bi obravnavali poročila o delu kluba, uprave, članske ekipe in ostalih selekcij, na skupščini pa bi sprejeli tudi program dela in finančnega načrta kluba. A so zbor članov prestavili za dobra dva tedna, nova skupščina bo tako 14. junija. Kot pravijo v klubu, je razlog v tem, da še ni znano, ali bo članska ekipa NK Brežice igrala v 2. SNL ali v 3. SNL.

nogomet
nogometni klub brežice
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja