Skip to main content
V Posavju 17.3° C Nedelja, 28. 2024
13.11.2023
07:49
Foto: Fight Club Shony
V soboto, 11. novembra 2023, so se borci Fight cluba Shony v Slovenskih Konjicah udeležili državnega prvenstva v karateju. Osvojili so dve zlati in dve bronasti medalji.

Državno prvenstvo v karateju

V soboto, 11. novembra 2023, so se borci Fight cluba Shony v Slovenskih Konjicah udeležili državnega prvenstva v karateju. V konkurenci 376 tekmovalcev iz 51 slovenskih klubov so osvojili so dve zlati in dve bronasti medalji.

V kategorijah športnih borb malčkov do 39 kg je naslov državnega prvaka osvojil Žiga Dimčič, na najvišjo stopničko pri borbah malčkov nad 39 kg pa je svoj prvi državni naslov osvojil tudi Žan Jan Boh. Bronasti medalji sta osvojili Nuša Vodopivec (borbe malčice do 32 kg) in Iva Glogovšek (borbe malčice nad 36 kg), 5. mesto pa so zasedli Luka Dimčič (borbe dečki do 41 kg), Maša Debelak (borbe kadetinje do 61 kg) in Alex Vinter (borbe malčki do 30 kg). 

Fotogalerija (Foto: Fight Klub Shony):

"Kljub temu, da smo ponosni na naše najmlajše, pa žal ne moremo brez komentarja o odnosu krovne ustanove, Karate zveze Slovenije, do ne le svojih članic, klubov, temveč do krojenja usode mladih, nedolžnih sončkov, ki očitno ne prihajajo iz sredine, ki bi vodstvu zveze ustrezala. Kar trem našim tekmovalcem (Nuša Vodopivec, Iva Glogovšek, Luka Dimčič) je bila pot do vrha s strani sodnikov sramotno odvzeta. Če se razlog skriva v nestrokovnosti delivcev pravice ali v direktivi vzpostavitve monopola peščice, bodo verjetno morali odgovoriti drugi. Ker nismo morali zgolj nemo opazovati solz tistih, ki vsakodnevno vlagajo v svojo prihodnost, smo enega naših borcev predčasno protestno odstranili iz tekmovalnega prizorišča, obžalovanje nad delom sodnikom in razumevanje nad našo odločitvijo nam je prišel izreči tudi vrhovni sodnik z mednarodno licenco, ki je sodil tudi na zadnjih olimpijskih igrah. 

S strani zveze smo prejeli tudi vabilo naši tekmovalki za nastop na Balkanskem prvenstvu, ki bo organizirano v Ljubljani. Pogoj za njen nastop pod okriljem organizacije domače zveze na domačih tleh, je pogojen z nakupom reprezentančnega hoodija in kritjem stroškov nastopa, ki so primerljivi s stroški prihoda in prevoza tekmovalcev iz držav bivše Jugoslavije, zato smo nastop odpovedali. Vrsto desetletij že vlagamo vrtoglave zneske in preživljamo nadčloveške napore, da mladim omogočimo pot do njihovih sanj, ugled njihovih dosežkov posledično nosi zveza, ki nam hvaležnost kaže s popolnoma netransparentnim poslovanjem, nenamensko porabo sredstev in počasi izgubljamo besede. Nezadovoljstvo večine članic zveze je več kot očitno in obstaja tehten razlog, da svoj podmladek sistematično usmerjamo v olimpijski boks in taekwondo, kjer imamo za naš trud neprimerljivo večjo podporo.

Tekmovalno bomo zopet aktivni že naslednji vikend, ko bomo s taekwondoisti nastopili na Pokalu Ivančne Gorice. 

Iskreno se vsem zahvaljujemo za podporo pri sofinanciranju tekmovalnih nastopov naših mladih upov."

Fight Club Shony

fight club shony

Pridružite se nam

Poglejte tudi