Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
13.09.2022
05:52
Atletski klub Brežice
Foto: Atletski klub Brežice
V Atletskem klubu Brežice so z otvoritvenim treningom proslavili podpis pogodbe za dolgopričakovano obnovo atletskega stadiona pri Strokovno izobraževalnem centru Brežice.

Z otvoritvenim treningom proslavili podpis pogodbe za obnovo stadiona

BREŽICE V Atletskem klubu Brežice so v petek, 2. septembra, pripravili otvoritveni trening, kjer so se predstavile vse vadbene skupine. Na ta način so vsem novim otrokom predstavili način dela in pokazali, kako trenirajo izkušenejši atleti in atletinje.

V klubu letos prvič program za predšolske otroke

V novem šolskem letu so v Atletskem klubu Brežice pripravili nekaj novosti v programu Atletske šole za osnovnošolce. Obstoječi trenerski ekipi, ki jo že nekaj let sestavljajo Henrik Omerzu, Vladimir Kevo, Elvis Kranjec in Iztok Glojnarič, se je letos ponovno pridružila Vladka Lopatič Omerzu. Kot novi vaditelji pa bodo v klubu za razvoj atletinj in atletov skrbeli še Klemen Žerjav, Nika Glojnarič, Lara Omerzu in Sandi Rašović. V klubu so letos pričeli tudi s programom za predšolske otroke, ki so ga poimenovali Športno gibalni vrtec.

Fotogalerija (Foto: Atletski klub Brežice):

V pričakovanju novega stadiona

Datum otvoritvena treninga je sovpadal z dnem podpisa pogodbe med Občino Brežice in izvajalcem del za obnovo atletskega stadiona. Predsednik kluba Henrik Omerzu je zaradi tega ta dan poimenoval kar praznik Atletskega kluba Brežice.

Atletinje in atleti že nestrpno pričakujejo naslednjo pomlad, ko bodo lahko vadili na novih atletskih površinah. Z obnovo bodo dobili tudi nove pripadajoče objekte, ki so trenutno že precej dotrajani. Nov stadion pa bo omogočal tudi ponovno organizacijo tekmovanj na najvišji ravni.

Priznanja atletom

Ob tem pomembnem dnevu je predsednik kluba podelil tudi posebna priznanja trem atletom kluba, ki so v poletni sezoni dosegli odmevne mednarodne rezultate. Leja Glojnarič je na 24. Poletni olimpijadi gluhih v Braziliji osvojila dve zlati kolajni. Najboljša je bila tako v mnogoboju kot v skoku v višino.

Tinkara Omerzu je na evropskem prvenstvu za mlajše mladince in mladinke v Jeruzalemu nastopila v teku na 100 m z ovirami. Z novim osebnim rekordom se ji je uspelo uvrstiti v polfinale. Jakob Urbanč je nastopil na svetovnem atletskem prvenstvu do 20 let v kolumbijskem Caliju. V kvalifikacijah je dvakrat popravil svoj osebni rekord v metu kladiva, ki sedaj znaša 73,37 m. V finalu je zasedel 12. mesto.

Na stadionu bodo vadili do konca septembra

Atletinje in atleti bodo na obstoječem atletskem stadionu vadili do konca septembra, potem pa se zaradi obnove selijo v notranje prostore. Izkušeni športni pedagogi obljubljajo, da bodo pripravi programe, ki bodo vsem atletom omogočili napredek v zimski sezoni, da bi lahko na novem stadionu kmalu postavljali nove osebne in državne rekorde. Atletski klub Brežice ima že 44-letno tradicijo, pod okriljem kluba pa vadi preko 100 otrok. Gre za enega največjih in najbolje organiziranih športnih kolektivov v Posavju. 

Atletski klub Brežice

brežice
atletika

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja