Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
13.02.2023
08:13
Brežiški karateisti iz Velenje prinesli 15 medalj
Foto: Karate klub Brežice
V nedeljo, 12. februarja 2023, je Karate klub Tiger Velenje organiziral že 17. mednarodni pokal Nestla Žganka, ki je v rdečo dvorano privabilo preko 500 tekmovalcev iz 8 držav in 87 karate klubov.

15 medalj v Velenju

BREŽICE S takšno udeležbo je turnir potrdil A status težavnosti v koledarju Karate zveze Slovenije. Omenjeno tekmovanje je bilo prvo tekmovanje v Sloveniji v koledarju Karate zveze Slovenije v tem letu. Karate klub Brežice se je tokrat turnirja udeležil s 17 člansko ekipo tekmovalcev, ki je domov prinesla kar 15 kolajn, od tega štiri zlate, štiri srebrne in sedem bronastih. 

Na najvišji stopnički Luka Cicvarić, Sofia Štern, Gašper Štern in Gaja Štern

Zmagovalci posameznih kategorij so postali Luka Cicvarić, Sofia Štern, Gašper Štern in Gaja Štern. Še štirje so se prebili vse do finala, kjer so morali priznati premoč nasprotnikov ter se na koncu veselili srebrnega odličja Mia Kajtna, Maja Lakner, Niko Cicvarić ter ekipa malčice v sestavi Mia Kajtna, Sofia Popijač in Eva Strgar. Bronastih kolajn je bilo največ in sicer 6 v posameznih konkurencah in ena ekipna. V močni mednarodni konkurenci so tokrat brez vidnejših uvrstitvah ostali Gal Budič, Santeja Ivnik ter Ian Tomše.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

V skupni razvrstitvi so zasedli 5. mesto

"V skupni razvrstitvi vseh 87 nastopajočih klubov je Karate klub Brežice zasedel končno 5. mesto ter tako dokazal, da se ob strokovnem delu, podpori staršev, občine Brežice ter sponzorjev in donatorjev kalijo bodoči prvaki, ki bojo zastopali barve Brežic, Posavja in Slovenije na največjih tekmovanjih, kot to počnejo že sedaj reprezentantje Luka Cicvarić, Maja Lazanski in Maja Lakner," so sporočili iz Karate kluba Brežice

brežice
borilni športi
fotogalerija
karate klub brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja