Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
27.03.2023
18:51
Brežiški karateisti v Rogaški Slatini osvojili 22 medalj
Foto: Karate klub Brežice
Na prvo pomladno nedeljo je Karate klub Kozjansko in Obsotelje v športni dvorani Rogaška Slatina organiziral karate tekmovanje Rogaška Slatina Open 2023.

Brežiški karateisti v Rogaški Slatini osvojili 22 medalj

ROGAŠKA SLATINA Sodelovalo je skoraj dvesto tekmovalcev iz 23-ih slovenskih klubov. Tekmovanje je potekalo v katah, v borbah na tarčo in v prostih bojih. Namenjeno je bilo tako boljšim tekmovalcem kot tudi začetnikom, ki so se lahko pomerili v sebi primerni konkurenci. Karate klub Brežice je zastopala ekipa 14-ih tekmovalcev, ki so nastopili v posamičnih in v ekipnih kategorijah. Ekipo so vodili naši izkušeni tekmovalci, prvič pa sta tokrat nastopili tudi petletni dvojčici Evelyn Joy in Amelie May Žičkar, mlajši sestrici ene naših najboljših mladih tekmovalk Angelike Li Žičkar.

Brežiški karateisti so pokazali, da je delo v klubu res dobro zastavljeno in se odlično opravlja, saj so domov prinesli kar 22 odličij, od tega 7 zlatih, 3 srebrna in 12 bronastih. Med vsemi klubi smo postali najboljša gostujoča ekipa in zato prejeli tudi posebno priznanje, čeprav se na proste boje šele pripravljamo in bomo pričeli tekmovati jeseni. V borbah na tarčo pa sta zmagali Sofia Popijač (U10 malčice) in Angelika Li Žičkar (U12 deklice), srebrni odličji sta si prislužili Mia Kajtna (U8 najmlajše) in Kim Kerin (U12 deklice), ki je bila do zadnje točke izenačena s klubsko kolegico Angeliko Li Žičkar, zmago pa je potem slednji prisodil glavni sodnik. Bronasti odličji sta v tej kategoriji osvojila Gašper Štern (U10 malčki) ter Gal Budič (U12 dečki).

V katah sta zmagala Eva Strgar (U10 malčice, 8-6 kyu) in Gašper Štern (U10 malčki, 8-6 kyu), srebrno odličje je osvojila Mia Kajtna (U8 najmlajše), bronasta pa Amelie May Žičkar (U8 najmlajše, 8-6 kyu), Gaja Štern (U8 najmlajše), Sofia Popijač (U10 malčice), Aria Zofič in Kim Kerin (obe U12 deklice), Sinja Bončina (U12 deklice, 8-4 kyu), Gal Budič (U12 dečki), Urban Gregorevčič (U12 dečki, 8-4 kyu) ter Santeja Ivnik (kadetinje), kateri gredo še posebne pohvale za velik napredek in prizadevnost.

Štiri odličja smo osvojili tudi v ekipnih kategorijah, in sicer tri zlata in eno bronasto. Zmagale so ekipe najmlajših (U8) v sestavi Gaja Štern, Evelyn Joy in Amelie May Žičkar, ekipa deklic (U12) v sestavi Kim Kerin, Angelika Li Žičkar, Aria Zofič in Sinja Bončina ter ekipa dečkov (U12) v sestavi Urban Gregorevčič, Gal Budič in Gašper Štern. Bronasto odličje pa je osvojila ekipa malčic (U10) v sestavi Mia Kajtna, Sofia Popijač in Eva Strgar.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Tekmovanje je bilo odlično pripravljeno in izpeljano, za kar se velja zahvaliti predvsem organizatorjem. Z razpisanimi kategorijami so dali priložnost, da so se dokazali tako že uveljavljeni tekmovalci, ki so se morali za svoje uvrstitve kar močno potruditi, kot tudi začetniki in manj izkušeni tekmovalci, ki so se v več krogih pomerili s sebi enakimi in tako pridobili prve tekmovalne izkušnje. Lepo je bilo spremljati tudi medsebojno pomoč med tekmovalci, srčno navijanje in nagrajevanje z aplavzom vse uspešne nastope ter zanimive prve tekmovalne korake najmlajših, ob katerih se je marsikomu na tribunah orosilo oko od ganjenosti in ponosa. Trenerji, ki smo spremljali Brežičane, Christian Kajtna, Metka Galič, Andrejka Dvornik in Matjaž Gregorevčič, smo ponosno ugotavljali, da se za prihodnost kluba ni bati in da lahko tudi na prihodnjih državnih in mednarodnih tekmovanjih pričakujemo lepe uspehe. Ob vsem tem se velja zahvaliti vsem, ki podpirajo Karate klub Brežice, tako strokovnemu kadru kot staršem, tekmovalcem in seveda vsem, ki finančno podpirajo treniranje te plemenite borilne veščine.

Karate klub Brežice

brežice
borilni športi
karate klub brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja