Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
21.11.2022
09:13
Karate klub Brežice v Ljubljani
Foto: Karate klub Brežice
V soboto, 19. novembra 2022, je Karate klub Olimpija v Ljubljani organiziral tradicionalen mednarodni turnir v karateju in tako proslavil svojo 50-letnico obstoja.

Brežiški karateisti v Ljubljani

BREŽICE Tekmovanje je privabilo 782 tekmovalcev iz 120 klubov in 12-ih držav Evrope in Azije, ki so skupaj opravili 995 nastopov. Karate klub Brežice je zastopala 13-članska ekipa mladih in že uveljavljenih starejših karateistov. Skupaj so osvojili sedem odličij, dve zlati, dve srebrni in tri bronasta, kar je klub na tem tekmovanju uvrstilo na 4. mesto po končanih katah, na koncu, ko so se zaključili tudi boji, pa na skupno 12. mesto. Tokrat sta na najvišjo stopničko z osvojeno zlato medaljo stopila mlada tekmovalca Sofia Popijač (malčice 8-6 kyu) in Gašper Štern (malčki 8-6 kyu), ostali pa so osvojili še dodatnih 5 odličij.

Med najmlajšimi U8 (8-6 kyu) je prva nastopila komaj 5-letna Gaja Štern. Po pogumnem nastopu brez večjih napak je osvojila prvo bronasto odličje za Brežičane.

Za njo sta na istem tatamiju med malčicami U10 (8-6 kyu) nastopili Sofia Popijač in Eva Strgar. Obe sta izstopali po svojih izvedbah in za poldrugo leto treniranja karateja pokazali ogromno znanja. Obe sta gladko zmagali v prvih dveh kolih, v tretjem pa se pomerili med seboj. V tem enakovrednem dvoboju je s 3 : 2 zmagala Sofia, ki je kasneje zmagala tudi v finalu, Eva pa je po uspešnem repasažu osvojila bronasto odličje.

Med malčki U10 (8-6 kyu) sta enako uspešno nastopila Gašper Štern in Ian Tomše. Gašper je enako kot Sofia brez izgubljenega dvoboja v štirih kolih osvojil zlato odličje, nič manj uspešen pa ni bil Ian Tomše, ki se je po svoji strani zelo uspešno prebil vse do finala, kjer pa je proti svojemu klubskemu kolegu Gašperju izgubil in osvojil prvo srebro za brežiški klub. V kategoriji deklice U12 (8-4 kyu) sta nastopili Angelika Li Žičkar in Kim Kerin. Obe sta zelo lepo nastopili, dvakrat zmagali in dvakrat izgubili ter tako osvojili dve 5. mesti. V kategoriji dečki U12 (8-4 kyu) sta tekmovala Gal Budič in Niko Cicvarić. Zaradi tehničnih težav organizatorjev in zapletov pri žrebu je Gal žal izgubil koncentracijo in ni uspel pokazati svojega napredka in velike zagnanosti, Niko pa je po štirih zmagah in porazu osvojil tretje bronasto odličje za brežiške karateiste. Oba sta skupaj z Gašperjem Šternom nastopila tudi v katah ekipno in po ponovnem spornem sojenju na istem tatamiju izpadla že v prvem kolu.

Najbolj odmeven rezultat pa je dosegel slovenski reprezentant v katah Luka Cicvarić, ki je nastopil med 15-imi kadeti. Z mojstrsko izvedenimi vrhunskimi katami Annan Dai, Ohan Dai in Suparimpei je ponovil uspeh z državnega prvenstva in le za nekaj stotink zaostal za prvouvrščenim kadetom Lukom Beletom.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

V najbolj številčni in izjemno močni konkurenci 26-ih kadetinj so nastopile vse boljša Santeja Ivnik ter reprezentantki Slovenije v katah Maja Lakner in Maja Lazanski. Tu pa je bila tekma izjemno naporna, saj je med prvim in tretjim kolom minilo celih pet ur. Santeja je v prvem kolu izvedla kato Seipaj in pokazala, da je iz tekme v tekmo boljša, čeprav se še ni uvrstila v nadaljevanje tekmovanja. Tako Maja Lakner kot Maja Lazanski sta po vrhunskih nastopih v svojih skupinah osvojili drugi mesti, v drugem kolu, po dolgem premoru, pa sta bili obe četrti, kar ju tokrat ni pripeljalo do boja za odličja. Na koncu sta obe osvojili sedmi mesti, pohvaliti pa ju velja za izjemne nastope in zelo visoke ocene (vse okoli 24 točk). Vsi trije reprezentanti so nastopili tudi med starejšimi mladinci, ki pa so bili tokrat zanje še pretrd oreh. Brežiške tekmovalce so spremljali trenerji Darko Cicvarić, Andrejka Dvornik, Nastja Galič in Metka Galič.

Karate klub Brežice

brežice
borilni športi

Pridružite se nam