Skip to main content
V Posavju 3.8° C Četrtek, 25. 2024
18.05.2023
11:26
Brežiški karateisti v Postojni
Foto: Karate klub Brežice
V nedeljo je v Postojni potekal že 21. mednarodni karate turnir Postojna Open, na katerem je sodelovalo 372 tekmovalcev iz 8 držav, ki so opravili 490 nastopov.

Domov so prinesli 14 kolajn

POSTOJNA Za Karate klub Brežice je nastopilo 16 tekmovalcev, domov pa so prinesli kar 14 kolajn. Za največji uspeh je tudi tokrat poskrbel slovenski reprezentant Luka Cicvarić, ki je osvojil kar dve zlati odličji in pokala. Luka je najprej nastopil v kategoriji kata kadeti, kjer je iz kroga v krog z vrhunskim izvedbami mojstrskih kat premagoval nasprotnike z veliko točkovno razliko ter tako ponovno pokazal, da je najboljši slovenski kadet, ki nima težav zmagovati tudi na mednarodnih turnirjih. 14-letni Luka je nato nastopil še v kategoriji mladincev starih do 17 let, ki pa ravno tako niso bili kos njegovim vrhunskim izvedbam kat in je tako v svojo zbirko kolajn dodal še zlato in pokal v kategoriji mladincev.

V kategoriji kate za malčice do 9 let (nižji pasovi) je nastopila Eva Strgar. Eva je z odličnimi izvedbami šolskih kat prikazala izjemno moč in tehniko ter s tremi zaporednimi zmagami brez izgubljene točke osvojila zlato odličje in pokal, ki jih je dodala k bronastemu odličju iz ekipnega nastopa.

V kategorji kate za najmlajše do 7 let (nižji pasovi) je ponovno blestela Gaja Štern. Gaja se je v prvem krogu premagala tekmico iz Trbovelj, v polfinalu pa je bil žreb neusmiljen in se je morala pomeriti s klubsko prijateljico Mio, vendar ji je z uvrstitvijo v finale omogočila repasažni boj za medaljo. V finalu je Gaja premagala tekmico iz Rogaške in si priborila zlato odličje in pokal v obliki karate pesti. Mia Kajtna je z izvedbo kate Geki Sai Ichi zelo lepo odprla tekmovanje z zmago proti domačinki iz Postojne. Po klubskem dvoboju v polfinalu se je Mia uvrstila v repasažne boje za bron, ki jih je dobila in si je okoli vratu zasluženo nadela bronasto odličje.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Gaja Štern in Mia Kajtna sta nato z dvojčicama Amelie May Žičkar in Evelyn Joy Žičkar nastopili še v kategoriji kate ekipno za najmlajše, kjer so si dekleta priborila srebrno odličje. Mia Kajtna pa je z Evo Strgar in Sofio Popijač nastopila še v kategoriji kata ekipa malčice, kjer pa so si dekleta tokrat priborila bronasto odličje.

Gašper Štern, ki se redno vrača domov z medaljami, je tudi tokrat pokazal svojo kvaliteto. Gašper je nastopil v kategoriji malčkov do 10 let (nižji pasovi). Z izjemno srčnimi in močnimi izvedbami šolskih kat je premagoval nasprotnike vse do finala, kjer pa je žal moral priznati premoč tekmecu iz Hrastnika in si tokrat okoli vratu nadeti srebrno kolajno. Gašper je kasneje nastopil tudi v ekipi, ki si je priborila še eno srebrno odličje.

V kategoriji kata kadetinje sta nastopili reprezentantki Maja Lakner in Maja Lazanski s klubsko kolegico in članico kata team-a Santejo Ivnik. Maja Lakner je tudi tokrat s tehnično dovršenimi izvedbami visokih mojstrskih kat Goju-Ryu stila, kot prvo uvrščena v svoji polovici žreba napredovala vse do finala, kjer jo je čakala zmagovalka druge polovice žrebne liste Andreini iz Italije. Pred finalom pa je v boju za bronasto odličje nastopila Maja Lazanski, ki je kljub nedavni poškodbi bedrne mišice, kot drugo uvrščena v vseh prejšnjih krogih (od Maje je bila boljša le Italijanka Andreini) pokazala svojo kvaliteto. V boju za bronasto odličje pa se je med izvedbo zelo zahtevne kate Kururunfa žal zgodila hujša poškodba mišice in Majo so v bolečinah odnesli na medicinsko oskrbo, s tem pa je bila razen medalje v kadetinjah izgubljena tudi možnost nastopa med mladinkami. Poškodba klubske prijateljice in drama, ki se je pred njenim nastopom odvijala na tatamiju je zagotovo vplivala tudi na izvedbo Maje Lakner, ki je finalni boj proti Italijanki žal izgubila in si je tokrat priborila srebrno odličje. Maja Lakner je nato nastopila še v kategoriji mladink, kjer je srebru iz kadetinj dodala še bron iz kategorije mladink. Santeja Ivnik z zavzetim delom in trudom na treningih iz tekme v tekmo kaže vse boljše izvedbe težkih mojstrskih kat, vendar je bila tokrat konkurenca kadetinj premočna za uvrstitev v višje kroge turnirja.

Prvo mesto v ekipnem seštevku

V kategoriji malčic do 10 let absolutno, kjer je dovoljeno izvajati tudi mojstrske kate, je nastopila izjemno talentirana mlada tekmovalka Sofia Popijač, ki se je prebila vse do polfinala, kjer pa je žal morala priznati premoč izkušenejši finalistki iz Pivke, ki pa je Sofio popeljala v repasažni boj za bronasto odličje. Sofia je v repasažu izvedla mojstrsko kato Shisochin in si z rezultatom 4:1 gladko priborila bronasto odličje.

Aria Zofič je nastopila v kategoriji kata deklice do 10 let (nižji pasovi). Ob prvem nastopu se je sodniška tehtnica z rezultatom 2:3 žal nagnila na stran nasprotnice, ki pa se je v nadaljnjih nastopih prebila vse do finala, kjer je tudi zmagala. Aria je s tem dobila priložnost za repasažne boje, ki jih je z rezultati 5:0 in 4:1 gladko dobila in si tako priborila bronasto odličje. Tesen rezultat iz prvega kroga pa kaže kako malo je manjkalo, da bi bila kolajna še bolj žlahtne barve. Gal Budič, Žan Lubšina in Gašper Štern so nastopili kot kata team v kategoriji dečkov do 12 let. Po zmagi s 5:0 proti tekmecem iz Velenja so v finalu žal morali priznati premoč proti izkušenejšim tekmecem iz Celja in se tako zadovoljiti s srebrnimi odličji. 

V dekliški ekipni kategoriji pa so nastopila naša dekleta v sestavi Kim Kerin, Aria Zofič in Angelika Li Žičkar. Naše deklice so si ravno tako kot dečki priborile srebrne kolajne.

Po koncu tehničnih disciplin turnirja (kate posamično in ekipno) je Karate klub Brežice po osvojenih odličjih zasedel prvo mesto kot najboljši klub med vsemi 63 nastopajočimi klubi. Brežiško ekipo so spremljali trenerji Christian Kajtna, Andrejka Dvornik in Darko Cicvarić, ki so izjemno ponosni na prikazano znanje svojih varovancev in formo pred bližajočim se ekipnim državnim prvenstvom.

Karate klub Brežice

borilni športi
karate klub brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja