Skip to main content
V Posavju 3.7° C Petek, 26. 2024
25.04.2023
15:31
Strelski klub Brežice
Foto: Strelski klub Brežice
Brežiški strelci z zračno pištolo so minuli konec tedna uspešno nastopili na državnem prvenstvu v 10-metrskih disciplinah v Ormožu.

Za las ob naslov državnih prvakov

BREŽICE Veliko presenečenje bi skorajda pripravila njihova članska vrsta, ki se ji je do nekaj minut pred koncem nasmihala gladka zmaga, a je bil pritisk na zadnjega strelca prevelik. Dve, tri drobne napake in pristali so na še vedno odličnem tretjem mestu, vsega štiri kroge za zmagovalci iz Rečice pri Laškem in en krog za drugimi Velenjčani, ki jih je predlani okrepil Sevničan Blaž Kunšek. Brežičani so nastopili v postavi Gregor Kuhar, David Rožman in Matej Krajnčič. Kuhar se je z novim osebnim rekordom 570 krogov od 600 možnih kot tretji po kvalifikacijskem delu prvič v svoji članski karieri uvrstil v finalne boje za medalje, kjer je končal na šestem mestu.

Z novim osebnim rekordom 553 krogov se je v finale presenetljivo uvrstila tudi edina brežiška članica Urška Gmajnič. Pri mladinkah je bila zmaga Brežičanke že v naprej pričakovana, toda zgodilo se je veliko presenečenje. Na državnih prvenstvih nekaj sezon nepremagljiva državna reprezentantka Sara Ščuri je pristala šele na drugem mestu. Premagala jo je namreč klubska kolegica Lara Zorko in se tako veselila največjega uspeha v karieri. Na zmagovalne stopničke se je z osvojitvijo 3. mesta uvrstila tudi ekipa brežiških starejših dečkov v postavi Aleksander Zorčič, Tilen Novoselc in Aljaž Poldan.

Fotogalerija (Foto: Strelski klub Brežice):

Od preostalih tekmovalcev jugovzhodne strelske regije se je pri kadetih zmage veselil Sevničan Filip Pečečnik, medtem ko je ekipa brežiških kadetov v postavi Martin Urek, Matic Bratanič in Oskar Račič osvojila 5. mesto. Med mladinci je bil Sevničan Liam Kovačič tretji.

Preostale stopničke:

Žak Benkič Kramar (Gorjanci) je bil drugi pri starejših dečkih s puško, druga je bila tudi njegova ekipa, v kateri sta nastopila še Enej Pavlin in Gal Pirc. Tretjega mesta so se razveselile trebanjske starejše deklice, ki so nastopile v postavi Neža Dimnik, Pija Stražišar in Zala Zupančič. Neža je bila posamično druga.

E. S.

strelski klub brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja