Skip to main content
V Posavju 22.3° C Ponedeljek, 29. 2024
13.04.2024
08:05
Skopje je minuli vikend gostilo kadetski Multinations cup, katerega se je v sklopu slovenske reprezentance udeležila tudi plavalka "Celulozarja" Ema Menoni.

V konkurenci najboljših kadetov iz petnajstih držav se je odlično odrezala, na 200 m hrbtno je bila šesta, na 100 m hrbtno pa osma. Na 200 m hrbtno je z osebnim rekordom odplavala tudi normo za Srednjeevropski kadetski pokal, ki je letos ciljno tekmovanje za kadete in ga bo julija gostil Beograd. V skupnem seštevku je sicer zmagala Madžarska pred Grčijo in Turčijo, Slovenija pa je bila z maloštevilčno odpravo trinajsta.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Mlajši pa so se v soboto borili v Ravnah na Koroškem, kjer je potekal Pokal Boberček, ki je štel za Razvojni pokal Slovenije. Na prvi tekmi v velikem bazenu so krške barve zastopali trije plavalci, ki so uspešno otvorili poletni del sezone.

Z dvema medaljama je bila najuspešnejša mlajša deklica Ana Menoni, ki je bila druga na 100 m hrbtno in tretja na 400 m prosto ter šesta na 50 m delfin. Z medaljo in obiskom zmagovalnega odra se lahko pohvali tudi Nejc Kranjc, ki je bil na 400 m prosto med dečki  tretji.

Za odplavane osebne rekorde velja pohvaliti tudi mlajšega dečka Tilna Robeka.

Vir: PK Celulozar Krško

plavalni klub celulozar krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja