Skip to main content
V Posavju 25.8° C Ponedeljek, 29. 2024
20.11.2023
10:51
Foto: PK Celulozar
Za krškimi plavalci je pester vikend, saj so nastopali na kar treh tekmovanjih v Sloveniji in v sosednji Hrvaški.

Celulozarji na mednarodnem memorialu

Starejši tekmovalci so v soboto, 18., in nedeljo, 19. novembra 2023, nastopali na Špelinem in Vesninem memorialu v Kranju, del druge selekcije je nastopil na Mednarodnem mitingu Sv. Krševan v Zadru, plavalci tretje selekcije pa na 1. Razvojnem pokalu – Memorialu Toneta Božiča v Mariboru.

V Kranju je bila najuspešnejša Ema Menoni, ki je v nedeljo v disciplini 400 m prosto v svoji kategoriji osvojila prvo mesto medtem ko je bila v absolutni za las četrta. V soboto je do odličja priplavala tudi Maša Vasiljević, ki je bila v svoji kategoriji na 200 m mešano druga. Pohvale za nastope si zaslužijo tudi Jan Kozole, Anej Krušič, ter Anja Vrščaj.

Fotogalerija (Foto: PK Celulozar):

Uspehi v različnih disciplinah

Tudi v Zadru so se v močni konkurenci 500 plavalk in plavalcev izkazali z osvojenimi medaljami ter še nekaj lepimi uvrstitvami. Ana Menoni je bila med mlajšimi deklicami s tremi bronastimi medaljami na 200 m prosto, 50 in 100 m hrbtno najuspešnejša, ob tem je bila še četrta na 100 m mešano. Na stopničke je stopil tudi starejši deček Nejc Kranjc, na 200 m prosto je bil tretji, med deseterico pa se je uvrstil še na 100 m delfin s petim mestom. S četrtim mestom na 100 m hrbtno, petim na 200 m hrbtno ter sedmim na 100 m delfin se je izkazal tudi Tin Babič, s sedmim mestom na 200 m prsno pa se je med deseterico zavihtel tudi Lovro Kožar.

V Mariboru plavalci sicer niso posegli po odličjih, so pa si nabrali potrebne izkušnje, saj so Matic Kožar, Mihael Marolt in Krištof Račič prvič nastopili v disciplini 400 m prosto, osebne rekorde pa so postavljali tudi v preostalih disciplinah. Pohvale za vzpodbuden nastop si zasluži tudi Tristan Bunetić.

PK Celulozar Krško

plavalni klub celulozar krško
šport

Pridružite se nam

Poglejte tudi