Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
04.04.2023
18:59
Ema Menoni, Beograd
Foto: Plavalni klub Celulozar Krško
Na mednarodnem tekmovanju kadetskih plavalnih reprezentanc je v Beogradu slovenske barve zastopala tudi plavalka krškega Celulozarja Ema Menoni. In to zelo uspešno!

Celulozarka v kadetski plavalni reprezentanci

KRŠKO Pretekli vikend je v Beogradu potekalo močno mednarodno tekmovanje v kategoriji kadetov pod nazivom Multinations Cup, katerega se je udeležilo 16 plavalnih reprezentanc. Slovenske barve je zastopala tudi predstavnica Plavalnega kluba Celulozar Krško Ema Menoni, ki se je v močni konkurenci odlično izkazala.

8. na 200 metrov hrbtno

V soboto dopoldne je plavala v svoji paradni disciplini 200m hrbtno, kjer je osvojila 8. mesto in s tem prinesla tudi točke za moštveno točkovanje reprezentanc. Podatek, da je tretjo in deveto uvrščeno plavalko ločila le sekunda, pove zgovorno, kako so si bile plavalke blizu. V popoldanskem delu je bila del dekliške štafete 4x200m prosto s katero je osvojila enajsto mesto.

Na 100 m hrbtno in 200m mešano popravila osebna rekorda

V nedeljo je Ema plavala še 100m hrbtno in 200m mešano, kjer pa njeni časi niso bili upoštevani za ekipno točkovanje, saj lahko na eno disciplino šteje le čas točno določne plavalke/plavalca, ki se ga določi že pred samim tekmovanjem. V obeh disciplinah je popravila osebna rekorda in tako uspešno zaključila še en reprezentančni vikend.

Ema Menoni v reprezentanci

Štirje vikendi odličnih nastopov

Kot so sporočili iz krškega kluba, je Ema Menoni s tem tekmovanjem je zaključila naporen mesec. Celulozarka je bila namreč štiri vikende zapored na zelo močnih tekmovanjih, prestala pa jih je z odliko ter potrdila, da so bila vsa odrekanja in trud na treningih poplačani.

plavalni klub celulozar krško
krško

Pridružite se nam