Skip to main content
V Posavju 11.1° C Torek, 30. 2024
14.04.2024
14:22
V soboto, 13.4.2024 je v Slovenskih Konjicah potekalo 1. državno pokalno tekmovanje v karateju.

Tekmovalci karate kluba Fight klub Shony so v soboto nastopili na 1. državnem pokalnem tekmovanju v karateju. V konkurenci 453 tekmovalcev iz 53 slovenskih klubov, so mladi borci osvojili 2 zlati, 2 srebrni in 2 bronasti medalji.

Svoji prvi zmagi na pokalnih tekmovanjih sta osvojila Mia Čačić (borbe malčice nad 36kg) in Žan Jan Boh (borbe malčki nad 39kg), srebrnih medalj sta se razveselila Alex Vinter (borbe malčki do 30kg) in Luka Ban (borbe malčki do 34kg), do bronastih medalj pa sta se prebila brata Dimčič in sicer Luka v borbah dečkov do 41kg in Žiga v borbah malčkov do 39kg).

Mladi upi so skupno zmagali 10 borb, na katerih so dosegli 44 točk, kar kaže lep napredek v njihovem razvoju. Brez medalj so tokrat žal ostali Nuša Vodopivec, Maša Debelak in Iva Glogovšek, predvsem pri Nušinih borbah bi v klubu lahko marsikaj povedali o sojenju, a so v karateju že vajeni dejstva, da sodniški faktor večkrat kroji usodo mladih, zato ostajajo pozitivni in verjamejo, da se bo v klubu razvila še zelo konkurenčna borbena ekipa.

Prihodnji teden bo tekmovalno zopet zelo pester. Aleks Vaš in Izak Razpotnik se bosta v soboto v Zadru na boksarskem memorialu Damir Zrilić pomerila s hrvaškima prvakoma, v nedeljo pa s taekwondosti potujejo na mednarodni turnir v Zaprešič.

Čestitamo vsem tekmovalcem za njihove nastope.

 

Vir besedilo in foto: Fight Club Shony

fight club shony
državno pokalno prvenstvo v karateju

Pridružite se nam

Poglejte tudi