Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
22.05.2023
08:04
Dobova : Ribnica
Foto: RK Dobova
Dobovski rokometaši so v nedeljo naredili to, kar so si želeli. To, kar so pričakovali. In dobili. Obstanek v 1. slovenski rokometni ligi. Posavski derbi v soboto bo tako štel samo za prestiž.

Dobovčani v 1. ligi tudi v naslednji sezoni

DOBOVA Dobovčani so v nedeljo v domači dvorani z 31:24 (16:10) premagali ekipo RD LL Grosist Slovan in tako krog pred koncem odločili še zadnje vprašanje v letošnjem prvenstvu - o tem, kdo bo v prihodnji sezoni igral v prvoligaški druščini. Pred nedeljsko tekmo je bilo še vse odprto - v primeru poraza Dobove bi o obstanku odločali sobotni tekmi v Krškem in Novem mestu. Ob porazu Maribora v Novem mestu, bi se 12. mesta in obstanka v ligi veselil zmagovalec posavskega rokometnega derbija. 

Mariborčani in Krčani se selijo v 1. B ligo

Tako pa so dobovski rokometaši teden dni pred derbijem poskrbeli, da bo tekma v Krškem štela le za prestiž. Dobovčani imajo pred sobotnim gostovanjem na lestvici 11 točk - dve točki prednosti pred Mariborčani ter še eno več pred Krčani. Mariborčani se lahko z zmago v Novem mestu sicer točkovno izenačijo z Dobovčani, a so bili ti v dveh neposrednih tekmah dvakrat boljši od Štajercev.

rokomet
rk dobova
rokometni klub krško
brežice
dobova

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja