Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
07.03.2023
09:15
Drstvenšek v Mariboru do prve zmage
Foto: Fight Club Shony
V soboto, 4. marca 2023, je v Univerzitetnem športnem centru Leon Štukelj v Mariboru potekal 1. krog slovenske boksarske lige pod imenom "Maribor Open". Odlično sta nastopila člana Fight cluba Shony.

Leon Drstvenšek do prve zmage

MARIBOR Na ligi se je odvilo 29 dvobojev, iz vrst Fight cluba Shony pa so se tekmovanja tokrat udeležili štirje boksarji. Po žrebu parov je Luka Vanič ostal brez nasprotnika, nasprotnik Fehima Halilovića je dvoboj zaradi bolezni odpovedal dan pred tekmo, tako da sta se na koncu borila le Črt Koštić in Leon Drstvenšek.

Črt Koštić je na ligi nastopil prvič in kljub razumljivi predštartni tremi nastopil zelo hrabro in odločno, žal pa je bil Daniz Bektašević iz kluba Kontakt, tokrat boljši nasprotnik. Takoj za njim je v ring stopil Leon Drstvenšek, ki se je pomeril z Tinetom Jakominijem iz Ptuja in v 3x3 minutnih rundah upravičil svoj potencial, bil v vsaki rundi boljši nasprotnik, saj je glavni sodnik zaradi močnih udarcev Ptujčana kar dvakrat poslal v nevtralni kot na štetje. Leon je na koncu slavil z enoglasno sodniško odločitvijo 3:0 in zabeležil svojo prvo uradno boksarsko zmago.

Fotogalerija (Foto: Fight club Shony):

"Glede na to, da je olimpijski boks kontaktni šport, gredo obema fantoma za prikazano iskrene čestitke, vsi pa že z veseljem pričakujemo prihajajoče kroge lige, kjer bomo pridobivali prepotrebne izkušnje, da naše fante in dekleta razvijemo v vrhunske boksarje," dodajajo v Fight clubu Shony.

fight club shony
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam