Skip to main content
V Posavju 25.8° C Ponedeljek, 29. 2024
07.06.2023
08:15
Državno prvenstvo v praktičnem streljanju
Foto: SZPS
Posavje je gostilo državno prvenstvo Slovenske zveze za praktično streljanje 2023 v praktičnem streljanju.

Državno prvenstvo v praktičnem streljanju

KRŠKO Organizator, klub CPS Krško je pripravil 10 tehnično razgibanih dinamičnih prog, na katerih se je skupaj pomerilo 137 strelcev iz celotne Slovenije. V sodelovanju s Slovensko zvezo za praktično streljanje so člani kluba CPS Krško dokazali, da se z vztrajnim ekipnim duhom na strelišču Zakov nad Senovim da izpeljati tekme tudi v težkih vremenskih pogojih.

Tekmovalci kluba CPS Krško so izkoristili prednost domačega strelišča in so s svojim strelskim znanjem posegli po visokih uvrstitvah. Miran Jazbinšek je postal državni prvak v diviziji produkcija z optiko. Jože Kodrič je osvojil 3. mesto v diviziji open in 1. mesto v kategoriji Senior. Franc Kolarič je osvojil 1. mesto v diviziji produkcije kategorija Super Senior. Mesta z odličji je dopolnil Željko Povh, ki je dosegel 2. mesto v diviziji produkcije z optiko v kategoriji Super Senior.

Fotogalerija (Foto: Slovenska zveza za praktično streljanje):

Domači tekmovalci na stopničkah

Odlične rezultate so nanizali tudi ostali tekmovalci v svojih klasah, med katerimi izstopajo Andrej Lekše (4. mesto v diviziji produkcija z optiko klasa A), Martin Postružnik (2. mesto v diviziji standard klasa B), Klemen Turšič (4. mesto v diviziji produkcije klasa B) in Belinc Boštjan (1. mesto v diviziji produkcija z optiko klasa C).

"Društvo CPS Krško se ob uspešni izvedbi zahvaljuje svojim aktivnim članom za trdno podporo in vloženo delo, ki je potrebno za uspešno izvedbo tovrstnih dogodkov, sodnikom in tekmovalcem, ki so klub težkim vremenskim pogojem vztrajali in se varno spopadli s strelskimi progami, sponzorjem ter Mestni Občini Krško, ki s svojo dejavnostjo omogoča razvoj tovrstne športne discipline v Posavju," so zapisali v sporočilu.

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi