Skip to main content
V Posavju 25.8° C Ponedeljek, 29. 2024
13.02.2024
07:05
Foto: PK Celulozar Krško
V Mariboru je potekalo zimsko prvenstvo Slovenije za kadete in mladince, kjer so plavalci "Celulozarja" zablesteli. Kadetinja Ema Menoni se je izkazala z dvema državnima naslovoma.

Od petka, 9., do nedelje 11. februarja 2024, je v Mariboru potekalo zimsko moštveno in posamično prvenstvo Slovenije za kadete/kadetinje in mladince/mladinke na katerem so barve krškega "Celulozarja" zastopale tri plavalke ter dva plavalca.

Z najodmevnejšimi rezultati se lahko pohvali kadetinja Ema Menoni, ki je postala dvakratna državna prvakinja na 100 in 200 metrov hrbtno, na 200 m mešano je bila druga, na 100 m mešano pa tretja. Tik pod zmagovalni oder se je s četrtim mestom zavihtela na 100 m prsno, sedma pa je bila na 50 m hrbtno.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Odlični dosežki plavalcev "Celulozarjev" na Državnem prvenstvu v Mariboru

V popoldanska finala se je uvrstila tudi mladinka Maša Vasiljević, ki je bila na 800 m prosto peta, na 200 m mešano šesta ter na 400 m prosto osma. Tudi mladinec Matija Osetič je dvakrat plaval v finalih in sicer na 100 m in 200 m mešano ter v obeh disciplinah končal na končnem devetem mestu med mladinci.

V C finalu je plavala tudi kadetinja Nina Tomše, ki je bila na koncu skupno šestnajsta, Anej Krušič pa se žal ni uspel uvrstiti v finale a si vseeno zasluži pohvale za odplavano.

plavalni klub celulozar krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja