Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
06.02.2023
21:05
Ela Petan bronasta na evropskem prvenstvu
Foto: Fight Club Shony
Od 2. do 5. februarja je v Larnaci na Cipru potekalo jubilejno, 50. mladinsko evropsko prvenstvo v karateju. Brežiška karateistka Ela Petan je osvojila bronasto medaljo.

Tretje odličje na evropskih prvenstvih

LARNACA, CIPER V izjemni konkurenci 1139 tekmovalcev iz 48 evropskih držav, kjer lahko v vsaki kategoriji nastopa le najboljši predstavnik svoje države, je Ela Petan osvojila že svoje tretje odličje na evropskih prvenstvih. V kategoriji borb mladink do 53kg je osvojila bronasto medaljo in s tem postala prva reprezentantka Slovenije v zgodovini obstoja države, ki je osvojila kar tri evropske medalje. Dejstvo, da ima za seboj le tri nastope na evropskih prvenstvih in da se je iz vseh treh vrnila z žlahtnim odličjem, priča o njeni kvaliteti na najvišjem nivoju in strokovnem delu v klubu.

Kako je prišla do bronaste medalje?

Ela je v prvem krogu premagala Barsby Chloe iz Anglije, v drugem Bus Aliz iz Madžarske, v tretjem Mario Nikolaou s Cipra, v polfinalu pa je žal klonila proti Amel Souidi iz Francije. V repasažnem krogu je bila prepričljiva in s 3:1 premagala Valerio Sergaievo iz Ukrajine in se vpisala v zgodovino slovenskega karateja. "Trud, ki ga vsakodnevno vlagamo v njen napredek, je bil vnovič nagrajen in od mladinske konkurence se poslavljamo na najlepši možni način," pravi glavni trener Fight cluba Shony Sašo Vaš.

Fotogalerija (Foto: Fight club Shony):

"Od mladinske konkurence se poslavljamo na najlepši možni način"

Po nekaj dnevnem premoru in analizi borb, se začne priprava na člansko evropsko prvenstvo, ki bo meseca marca v Španiji in na člansko svetovno prvenstvo oktobra na Madžarskem. Februarja bo Ela v sklopu priprav na omenjena tekmovanja nastopila na odprtem prvenstvu Slovaške v Bratislavi, svojo mladinsko pot pa bo zaključila z nastopom na svetovnem pokalu, ki bo v mestu Fujairah v Savdski Arabiji. "Vsem, ki nas nesebično podpirate, se iskreno zahvaljujemo, hkrati pa prosimo, da nam stojite ob strani tudi v prihodnje, saj so zadostna sredstva, ki ji bodo v naslednjih treh letih omogočila nastopanje na najvišjem rangu v dveh starostnih kategorijah (mlajše članice in članice), osnovni pogoj za njen napredek," še dodaja Vaš.

brežice
borilni športi
fight club shony
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja