Skip to main content
V Posavju 8.5° C Četrtek, 25. 2024
13.02.2023
21:19
Ela Petan
Foto: Fight Club Shony
Odkar je svetovna karate zveza uvedla rangiranje tekmovalcev, se še nobenemu slovenskemu tekmovalcu ni uspelo prebiti med najboljše na njeni večni lestvici. Ela Petan piše zgodovino.

1498 tekmovalk - Ela Petan je na 2. mestu

Ela Petan je z osvojitvijo treh evropskih medalj in dveh medalj iz svetovnih pokalov napisala zgodovino. Kot so sporočili iz njenega kluba, "trenutno namreč v kategoriji mladink do 53kg z osvojenimi 3947,50 točkami med 1498 tekmovalkami iz vsega sveta zaseda na All Time WKF rankingu 2. mesto, kar pomeni, da je druga najuspešnejša mladinka sveta vseh časov. Za vodilno zaostaja za 432 točk in se bo na prvo mesto skušala povzpeti čez 14 dni, ko bo v mestu Fujairah v Savdski Arabiji nastopila na svoji zadnji mladinski preizkušnji, svetovnem pokalu WKF Karate 1 Youth League."

Marca bo prestopila v člansko kategorijo

V mesecu marcu bo prestopila v kategorijo članic in iz mladinske kategorije prenesla polovico točk, kar pomeni, da bo takoj uvrščena med 32 najboljših članic sveta. Ela Petan bo tako kot edina slovenska tekmovalka lahko nastopila na najprestižnejših tekmovanjih v karateju (Premier League), kjer lahko nastopa le 32 najvišje rangiranih tekmovalcev.

Tekmovanja na najvišji ravni predstavljajo tudi izjemne stroške

"Omenjena tekmovanja zopet prinašajo izjemne stroške, enega je letos zaradi mladoletnosti že izpustila (Egipt), preostala tri tekmovanja pa se v Maroku, na Japonskem in na Irskem. Trudili se bomo, da ji še naprej omogočimo nastopanje na najvišjem nivoju in da se na sam vrh povzpne tudi v članski kategoriji," še dodajajo v Fight clubu Shony.

fight club shony
brežice
borilni športi

Pridružite se nam

Poglejte tudi