Skip to main content
V Posavju 5.9° C Četrtek, 25. 2024
24.03.2023
11:09
Ela Petan, evropsko prvenstvo v Španiji
Foto: arhiv Fight cluba Shony
Med 22. in 26. marcem se v Guadalajari v Španiji poteka člansko evropsko prvenstvo v karateju, na katerem nastopajo tekmovalke in tekmovalci iz 48 držav. Tudi s posavsko udeležbo.

Ela Petan na evropskem prvenstvu v Španiji

Kot edina Posavka si je mesto v reprezentanci za svoj premierni nastop na članskem evropskem prvnestvu izborila Ela Petan, ki je v četrtek nastopila v kategoriji borb članic do 55kg. Na omenjeno tekmovanje je dvakratna športnica leta občine Brežice odpotovala natanko na svoj 18. rojstni dan. Žreb ji je v prvem krogu namenil 24-letno Hano Kuklovo iz Slovaške, nekdanjo mladinsko evropsko prvakinjo in nosilko brona iz K1 Premier League iz Egipta, ki trenutno na članski WKF lestvici zaseda 29. mesto.

Slovakinja je bila boljša

Ela se je s starejšo in precej izkušenejšo nasprotnico borila zelo izenačeno, borba se je končala z rezultatom 2:3 v prid nasprotnice. "Upoštevajoč dejstvo, da Ela zadnja dva tedna zaradi poškodbe Ahilove tetive ni trenirala in da je na tekmovanje odpotovala zelo utrujena od serije velikih tekmovanj v zadnjih mesecih, vidnejše uvrstitve nismo pričakovali. Vseeno je dokazala, da je že pri 18. letih lahko konkurenčna tudi najboljšim članskim reprezentantkam in da bodo članske medalje z doslednim treningom in udeleževanjem tekmovanj najvišjega ranga, kmalu dosegljive," so sporočili iz kluba.

Jeseni jo čaka svetovno prvenstvo

Svoje drugo zaporedno zlato v Elini kategoriji brani Azhelika Terliuga iz Ukrajine, aktualna olimpijska podprvakinja iz Tokija. Elo Petan pa zdaj čaka prepotreben odmor in regeneracija, urejanje zamujenih šolskih obveznosti - Ela je odlična dijakinja 3. letnika brežiške gimnazijem potem pa postopna priprava na največjo preizkušnjo letošnjega leta, člansko svetovno prvenstvo jeseni v Budimpešti.

borilni športi
brežice
fight club shony

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja