Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
27.02.2023
21:34
Ela Petan, Združeni arabski emirati
Grafika: ePosavje.com
Brežiška karateistka Ela Petan je minuli vikend je nastopila na svetovnem pokalu WKF Karate 1 Youth League v mestu Fujairah v Združenih arabskih emiratih. Domov se vrača z novim odličnim rezultatom.

Ela Petan tretja v Združenih arabskih emiratih

BREŽICE Na tekmovanju, kjer je nastopilo 1196 tekmovalcev iz 67 držav vsega sveta, je bila Ela Petan v kategoriji mladink do 53kg v prvem krogu prosta, v drugem je bila kar 9:1 boljša od Amollidinove iz Uzbekistana, v tretjem je žal klonila proti končni zmagovalki, Saeidabadijevi iz Irana. V repasažnem krogu je nato s 5:3 premagala Farzalijevo iz Azerbaijdžana, v boju za bron pa še Ahmedovo iz Egipta.

Poslovila se je od mladinske kategorije

Ela Petan se je s tretjim mestom v Združenih arabskih emiratih poslovila od mladinske kategorije, v kateri je osvojila zlato medaljo na balkanskem prvenstvu v Črni Gori, zlato in dve bronasti medalji na tekmah svetovnega pokala, tri bronaste medalje na evropskih prvenstvih , 5.mesto na svetovnem prvenstvu , zasedla 1.mesto na svetovni rang lestvici in 2.mesto na večni lestvici svetovne karate zveze.

Marca v višjo kategorijo

V mesecu marcu bo Brežičanka prestopilav kategorijo članic in mlajših članic, čakajo jo dvojna velika tekmovanja v dveh starostnih kategorijah. Prva velika preizkušnja v članski kategoriji bo že konec meseca marca, ko se bo v španskem mestu Guadalajara potekalo člansko evropsko prvenstvo.

Fotogalerija (Foto: Fight club Shony):

brežice
fight club shony
borilni športi

Pridružite se nam