Skip to main content
V Posavju 3.7° C Petek, 26. 2024
13.12.2022
10:10
Ela Petan, Benetke
Foto: Fight club Shony
Minuli vikend je v mestu Jesolo pri Benetkah pod okriljem svetovne karate zveze potekalo zadnje tekmovanje svetovnega pokala v karateju za mlade.

2566 tekmovalcev iz 58 držav

Na WKF Karate 1 Youth League je nastopilo 2566 tekmovalcev iz 58 držav. Kljub poškodbi palca na nogi, ki jo je članica Fight cluba Shony Ela Petan utrpela na zadnjih pripravah reprezentance in posledično kar nekaj odpadlim treningom, je v izjemni konkurenci vnovič nastopila zelo konkurenčno in malo je manjkalo, da bi se zopet povzpela na oder za zmagovalce.

Kako je potekala pot do polfinala?

V prvem krogu je s 5:2 izločila Grkinjo Andrianopoulu Athanasio, nosilko bronaste medalje svetovnega pokala na Cipru, v drugem z 2:1 zelo neugodno Aicho Boutracit iz Švice, v četrtfinalu pa Italijanko Asio Bifulco. Za mesto v polfinalu se je pomerila s staro znanko, Amel Bougrine. Borba z Belgijko, nosilko petih medalj iz svetovnih pokalov in trenutno petouvrščeno na svetovni rang lestvici, se je končal s 4:4, žal pa je slednja v polfinale napredovala zaradi prve dosežene točke.

Naslednji vikend na finalnem krogu taekwonod kicka

"Vsekakor je preboj med najboljšo osmerico v pogojih, ki so bili vse prej kot optimalni, zavidljiv dosežek, zato naši tekmovalki zanj iskreno čestitamo," pravijo v Fight clubu Shony. Naslednji vikend bodo z najmlajšimi nastopili na finalnem krogu taekwondo kicka, zadnji teden pred počitnicami pa bodo koledarsko leto sklenili z izpiti karateistov, boksarjev in taekwondoistov.

borilni športi
fight club shony
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi