Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
22.01.2023
22:24
Ela Petan
Foto: Fight club Shony
Brežiška karateistka Ela Petan je na 31. Grand Prix Croatia v Samoboru osvojila zlato medaljo.

Zadnje izborno tekmovanje pred mladinskem prvenstvo na Cipru

SAMOBOR, HRVAŠKA Na tekmovanju, ki velja za enega najmočnejših v tem delu Evrope, je nastopilo 1472 tekmovalcev iz 24 držav in je za mnoge države štelo kot zadnje izborno tekmovanje za nastop na mladinskem evropskem prvenstvu, ki bo čez 14 dni na Cipru. Ela je tik pred odhodom na evropsko prvenstvo pokazala zelo dobro pripravljenost, saj se je v štirih borbah pri mladinkah do 53kg, do najvišje stopničke prebila s skupnim točkovnim rezultatom 11:3. V prvem krogu je bila prosta, v drugem je premagala Majsecevo iz Hrvaške, v tretjem Mišovsko iz Makedonije, v polfinalu Seliverstovo iz Ukrajine in v velikem finalu še Tsanevo iz Bulgarije.

Kaj še sledi do nastopa na Cipru?

V naslednjih dveh tednih pred odhodom na Ciper bo sledila še temeljita analiza nastopov, študij nasprotnic in nekaj popravkov na treningu. Na evropskem prvenstvu bo zaradi finančnih nezmožnosti kluba žal potovala brez klubskega trenerja. Elo prihahajoči vikend čakajo še priprave reprezentance, februarja pa poleg evropskega prvenstva še odprto prvenstvo Slovaške v Bratislavi in prva tekma svetovnega pokala v Fujairahu v Savdski Arabiji.

Meseca marca bo Brežičanka prestopila v člansko kategorijo, kjer jo letos poleg svetovnih pokalov v kategoriji mlajših članic (Savdska Arabija, Španija, Hrvaška, Mehika, Italija), čakajo še tekmovanja Premier League (Maroko, Irska, Japonska) ter evropsko in svetovno prvenstvo (Španija, Madžarska).

Ela Petan

V Samoboru je nastopil tudi Dejan Debelak

V Samoboru je nastopil tudi Dejan Debelak, a je bil Makedonec v prvem krogu kategorije mlajših članov do 75kg, tokrat boljši nasprotnik. "Pred nami je pestro leto, saj nas čakajo pokalna tekmovanja v karateju in taekwondoju, boksarska liga ter vrsta reprezentančnih nastopov in mednarodnih tekmovanj," dodajajo v Fight clubu Shony.

borilni športi
brežice
fight club shony

Pridružite se nam

Novice iz Posavja