Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
07.11.2022
11:53
Ela Petan, Balkansko prvenstvo v karateju
Foto: Fight Club Shony
Od srede do nedelje je v mestu Bar v Črni Gori potekalo 22. Balkansko prvenstvo v karateju.

BREŽICE Na tekmovanju je nastopilo 944 tekmovalcev iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Grčije, Kosova, Črne Gore, Makedonije, Romunije, Srbije in Slovenije. Barve reprezentance so na tekmovanju zastopali tudi trije člani brežiškega Fight cluba Shony Saša Petković, Dejan Debelak in Ela Petan. Glede na to, da so balkanske države že od nekdaj visoko rangirane na svetovnem zemljevidu karateja, je bila konkurenca izjemna, a so vnovič dokazali, da v Brežicah gojijo vrhunski karate na najvišjem nivoju.

Ela Petan je v konkurenci mladink do 53kg v prvem krogu premagala Ano Lujić iz Hrvaške, v drugem Nino Pozderac iz BiH, v tretjem Mubino Residbegović iz BiH, v polfinalu Heleno Bačković iz Črne Gore in v finalu še Diolo Krasniqi iz Kosova. Ela je za Slovenijo na tekmovanju osvojila edino posamično zlato medaljo v borbah in je komaj teden dni po boleči krivici, zaradi katere je ostala brez medalje na svetovnem prvenstvu, dokazala, da je zrela tekmovalka in so njene oči uprte v še blestečo prihodnost.

V kategoriji mlajših članov do 75kg je odlično nastopil tudi Dejan Debelak, ki je v prvem krogu premagal Ivana Prusino iz Hrvaške, v drugem Kristijana Božića iz Črne Gore, v tretjem pa žal klonil proti Betimu Maliqiju iz Kosova. Saša Petković je pri mladinkah nad 66kg v prvem krogu s 4:3 premagala Nejlo Hodžić iz BiH, v drugem pa žal klonila proti Dunji Jevtović iz Srbije.

Ela in Saša sta skupaj s Tašo Muzik (KK Ljubljana) nastopili tudi v ekipnem delu, kjer so se v prvem krogu srečali z reprezentanco Kosova. Ela je svojo nasprotnico premagala s 4:1, Taša in Saša pa sta bili žal neuspešni, zato so z rezultatom 1:2 v zmagah napredovale nasprotnice.

Fotogalerija (Foto: Fight club Shony):

Prihodnji vikend državno prvenstvo do 21 let

"Že prihodnji vikend nas čaka nastop na državnem prvenstvu do 21 let, do konca koledarskega leta pa še dva mednarodna turnirja (Slovenija Open, MT Trbovlje), finalni krog taekwondo kicka in pred zaključkom leta še zadnja tekma svetovnega pokala (WKF Karate 1 Youth League) v Italiji," dodajajo v sporočilu.

borilni športi
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja