Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
22.05.2023
12:29
Teniški turnir v Krškem
Foto: ePosavje.com
Na igriščih Teniškega kluba Krško so v nedeljo s finalom zaključili prvi turnir slovenskega dela serije WTT turnirjev. V finalu je bil prvi nosilec boljši od četrtega nosilca.

Sedem turnirjev serije WTT

Od 14. maja do 10. septembra bodo na slovenskih teniških igriščih pripravili sedem turnirjev serije WTT, poleg pravkar končanega turnirja v Krškem bodo tenisači igrali še v Litiji, Štorah, Celju, Velenju in dva v Mariboru. Na prvih petih turnirjih bo denarni sklad 15.000 dolarjev, na mariborskih dveh turnirjih pa 25.000 dolarjev. 

Gerch boljši od Bašića

V nedeljskem finalu je prvi nosilec turnirja, Nemec Lucas Gerch s 6:4 in 6:1 premagal četrtega nosilca, Mirzo Bašića iz Bosne in Hercegovine. Oba finalista sta se v nedeljski finale uvrstila po napornih dveh sobotnih polfinalih. Gerch je s 7:6, 5:7 in 7:5 premagal Slovaka Pokornya, Bašić je bil s 6:4, 6:7 in 7:5 boljši od Francoza Poullaina. Od Slovencev je najdlje prišel Bor Artnak, v četrtfinalu ga je po treh nizih premagal Slovak Poullain. Blaž Rola in Miha Vetrih sta svoje nastope končala krog pred Artnakom.

tenis
teniški klub krško

Pridružite se nam

Zadnje novice