Skip to main content
Petek, 22. september 2023
13.02.2023
11:32
Badminton klub Pišece
Foto: Badminton klub Pišece
V soboto je v športnem centru Dolgi most v Ljubljani potekalo 10. Državno veteransko prvenstvo Slovenije in prvo amatersko državno prvenstvo v Sloveniji pod okriljem Badmintonske zveze Slovenije.

Hotko prvak v badmintonu

LJUBLJANA V obeh kategorijah je nastopilo več kot 80 tekmovalcev iz 14 slovenskih klubov, med njimi so uspešno nastopili tudi člani Badminton kluba Pišece. Ivan Hotko je postal prvi amaterski državni prvak Republike Slovenije ter si s tem priigral vozovnico za svetovno amatersko prvenstvo. Ostali veterani so zasedli vrhunska mesta, saj sta Bojan Hotko in Gregor Božič osvojila bronasto medaljo v kategoriji moških dvojic do 45 let. Na turnirju sta med dvojicami in posamezniki uspešno nastopila tudi Tadej Škof in Matej Ogorevc.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

 

Brežice kot regijski badmintonski center?

Pred člani kluba so pestri dnevi. Mladi igralci se pripravljajo za turnir Badminton zveze Slovenije U-15, člani bodo konec meseca potovali v Sarajevo na ADA badminton ligo. Podeljevalec na državnem prvenstvu je bil novi predsednik Badmintonske zveze Slovenije, ki je v pogovoru s predsednikom BK Pišece in predsednikom ŠZ ADA napovedal uradno srečanje v Brežicah, kjer vidi kluba iz Pišec in Brežic kot nov regijski badmintonski center za razvoj in promocijo badmintona.

badminton klub pišece
pišece
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja