Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
20.12.2022
11:11
Pokal Posavja v katah in borbah na tarčo
Foto: Karate klub Brežice
​Po prejemu priznanja za najbolj uspešen klub na zadnjem tekmovanju v Kozjem je Karate klub Brežice 15. decembra 2022 organiziral IMGKA Pokal Posavja v katah in borbah na tarčo.

IMGKA Pokal Posavja v katah in borbah na tarčo

BREŽICE Tekmovanja so se udeležili osnovnošolci iz številnih posavskih šol (Brežice, Globoko, Cerklje ob Krki, Velika Dolina, Podbočje, Dobova, Kapele, Stari grad in Bregana). Tekmovanju so se pridružili tudi začetniki, ki so še v predšolskem obdobju in so prikazali svoje osvojeno znanje v borbah na tarčo, saj kat še ne uspejo izvajati samostojno.  Kot je v uvodnem nagovoru poudaril predsednik Karate kluba Brežice mag, Hrvoje Teo Oršanič, smo za uspešno delovanje kluba zaslužni tako otroci, njihovi starši kot tudi odlična ekipa trenerjev, ki se vseskozi izobražuje na državnem in mednarodnem nivoju.

Prav najmlajši so številne gledalce najbolj navdušili s svojim entuziazmom, borbenostjo, prikazanim znanjem, ki so ga osvojili v dobrih treh mesecih, predanostjo in osvojenimi motoričnimi spretnostmi ter izjemno koncentracijo, ki je za tako male športnike prav neverjetna.  Na drugem tatamiju so se predstavili starejši člani, ki so z izjemnimi nastopi in izvedbo svojih kat pokazali, zakaj je brežiški karate klub tako visoko uvrščen na lestvici slovenskih klubov. Tekmovanje v borbah na tarčo je potekalo 30 sekund, v katerih so se najmlajši med seboj pomerili v osvojenih borbenih tehnikah. V katah je  potekalo tekmovanje tako, da so v isti kategoriji nastopili tisti, ki imajo osvojen enak pas in so enake starosti. Med seboj so se pomerili tudi vsi mlajši tekmovalci Karate kluba Brežice, ki so v preteklem letu osvojili čez 140 medalj na velikih in manjših tekmovanjih. Sodniki na tekmovanju so bili naši trenerji in starejši reprezentantki Maja Lakner in Maja Lazanski.

Zmagovalci posameznih kategorij so postali Sofia Popijač, Niko Cicvarić, Gal Budič, Ian Črpič, Aria Zofič, Leon Povh, Klara Hren, Silvija Fuks, Mia Kajtna, Urban Gregorevčič in Megi Cicvarić. Ob razglasitvi najboljših in prejemu zasluženih odličij je vse tekmovalce klub obdaril tudi s sladkim presenečenjem v imenu decembrskih dobrih mož. Otroci so se čokolad zelo razveselili in ponosno pozirali na skupni fotografiji s svojimi prejetimi odličji.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

karate klub brežice
brežice
borilni športi
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja