Skip to main content
V Posavju 21° C Nedelja, 28. 2024
10.10.2023
06:51
Jan Hotko iz Badminton kluba Pišece je zablestel na državnem prvenstvu v badmintonu, kjer je osvojil bron v dvojicah. Navduševali so tudi mladi talenti klubskih kolegov.

Odlične predstave pišeških igralcev

V soboto, 7. oktobra 2023, je v športnem centru Bit Ljubljana potekalo državno prvenstvo Republike Slovenije za badmintoniste, stare do 13 let. Med 78. badmintonisti so nastopili tudi trije igralci iz Badminton kluba Pišece. Odlično je nastopil Jan Hotko, ki je v disciplini fantje dvojice in mešane dvojice osvojil tretje mesto.

V fantovskih dvojicah je nastopil skupaj z Sven Pahorjem iz Badminton kluba Mladost Lendava, medtem ko je v mešanih dvojicah nastopal z Saro Bregar iz Badminton kluba Mengeš. Svoj prvenec na državnih prvenstvih sta imela tudi Gal Stanič in Patrik Kelher Pavšič, ki sta kljub solidnim igram obstala v skupinskem delu ter na koncu osvojila skupno 29. mesto. Jan v igri posameznikov ni imel niti sreče v žrebe niti svojega dneva ter na koncu osvojil 9. mesto.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

Že prejšnji vikend pa je v Mengšu potekalo državno prvenstvo za stare do 15 let, na katerem so solidno nastopili Laura Mataln Gerjevič, Mihael Škof Vrabec in Jan Hotko. Žal se je Nej Bizjan dan pred prvenstvom lažje poškodoval ter je tako moral izpustiti prvenstvo. Najboljša uvrstitev je uspela Lauri, ki je tako v igri posameznic, kot v dekliških dvojicah osvojila odlično 5. mesto.

"Za klub iz Pišec so takšni odlični rezultati mlajših selekcij dokaz dobrega trenerskega dela domačih trenerjev ter še posebej nove trenerske pridobitve za kadete in pionirjev Renata Horvat Vrbnjak iz Zagreba," so zapisali v sporočilu.

Badminton Klub Pišece

badminton klub pišece

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja