Skip to main content
V Posavju 5.2° C Četrtek, 25. 2024
19.12.2022
12:46
Jan Hotko, Badminton
Foto: Badminton klub Pišece
Leto 2022 Badminton klub Pišece zaključuje vse prireditve ob 20- letnem delovanju kluba ter ob tem tudi največji slavi največji klubski uspeh.

Pišečani na državnih mladinskih prvenstvih

Zadnje tri sobote so bile rezervirane za državna mladinska prvenstva. Na državnem prvenstvu do 15 let sta konec meseca novembra v Medvodah solidne nastope pokazala Anej Sušin in Nej Bizjan, ki sta si priigrala 17. mesto v državi v igri posameznikov. Že naslednji vikend v Ljubljani sta Mihael Škof in Laura Gerjevič Mataln osvojila skupno 9. mesto v državi, prav tako v igri posameznikov.

Na zadnjem mladinskem državnem prvenstvu pa je Jan Hotko osvojil kar dvojno krono in s tem postal dvakratni državni prvak do 11 let. Najprej med posamezniki in nato še v igri dvojic skupaj s Svenom Pahorjem iz BK Mladost Lendava. Jan je celotno prvenstvo odigral vrhunsko, saj ni izgubil niti enega niza. S takšno igro je dokazal, da je iz pravega testa ter da s pridnim delom lahko postane nova badmintonska zvezda v Sloveniji.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

"Le čakali smo dan, ko bomo dobili državnega prvaka"

Jan Hotko je s tem postal prvi posavski dvojni državni prvak v badmintonu Na stopničkah pa so stali že Toni Hotko v kategoriji dvojic leta 2006, Maja Sušin 2007 v igri posameznic ter Tadej Škof na državnem seniorskem prvenstvu 2020. "Že dobri rezultati na različnih mednarodnih turnirjih so bili pokazatelj, da se v pišečkem klubu dela dobro. Le čakali smo dan, ko bomo dobili državnega prvaka," je po tekmi povedal predsednik kluba Tadej Škofa.

Kako naprej?

Mladi

Posavci s tem turnirjem še niso zaključili koledarskega leta, saj jih v četrtek, 22. decembra, čaka zadnji otroški turnir v letu, turnir Dedka Mraza v pišečki športni dvorani. Za otroke bo že prvi vikend v novem letu prav poseben, saj v zelo velikem številu potujejo na Ravne na Koroškem, kjer bo potekal badmintonski otroški festival Badmintonček Badmintončica, na katerem bo sodelovalo več kot 200 otrok iz Srbije, Madžarske, Avstrije, Hrvaške in Slovenije.

Člani

Člane sredi meseca čaka 1.krog slovenske badmintonske lige ter konec meseca januarja največji enodnevni badmintonski turnir v regiji 11. turnir bratstva in enotnosti v sklopu mednarodne ADA lige na katerem bo sodelovalo več kot 250.igralcev iz Poljske, Nemčije, Avstrije, Srbije, BIH, Hrvaške, Danske in Slovenije.

badminton klub pišece
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi