Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
06.01.2023
14:24
Nejc Cehte
Foto: RZS
V prvi pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom v rokometu so slovenski rokometaši v Ljutometru izgubili z Madžarsko, sosedje so bili boljši za zadetek.

Cehte trikrat v polno

Na prvi pripravljalni tekmi pred prihajajočim svetovnim prvenstvom so slovenski rokometaši v Ljutometru s 27:28 (17:13) izgubili proti sosedom z Madžarske. Ob polčasu so naši vodili s štirimi zadetki prednosti, ko je bilo na semaforju 17:13, sosedje so izenačili v 57. minuti na 26:26, v razburljivi končnici pa je zmagoviti gol nekaj sekund pred zadnjim zvokom sirene po pravem projektilu z devetih metrov zabil Richard Bodo. 

Kako so igrali naši?

Od štirih posavskih reprezentantov se je Nejc Cehte trikrat vpisal med strelce, Blaž Janc je v statistiko dodal en zadetek. Na tribuni sta si tekmo ogledala druga dva naša predstavnika Jože Baznik in Peter Šiško, poleg njiju pa sta bila na tribuni še Staš Slatinek Jovičić in Aleks Kavčič.

Zorman: "Pred nami je še veliko dela"

"Po porazu nisem razočaran, sem pa jezen. V prvem polčasu smo na trenutke igrali presenetljivo dobro glede na dejstvo, da smo skupaj le nekaj dni, in vseskozi nadzirali Madžare. V uvodnih osmih minutah drugega polčasa smo igrali preveč statično, nato pa znova zagospodarili na igrišču in imeli vajeti igre v svojih rokah do 50. minute. V finišu tekme smo se 'vrteli kot metuljčki' okoli madžarske obrambe. Pred nami je veliko dela, še bolj moramo delati na agresivnosti tako v napadu kot obrambi," je po porazu dejal Zorman.

V soboto še enkrat z Madžari

Slovenci bodo z Madžari odigrali še eno prijateljsko srečanje, v soboto se bo v Veliki Kaniži začela ob 16. uri. Tekma bo zadnja preizkušnja pred odhodom na svetovno prvenstvo med 11. in 29. januarjem na Poljskem in Švedskem.

rokomet
krško
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja