Skip to main content
V Posavju 3.8° C Četrtek, 25. 2024
02.11.2022
11:50
Foto: DBV Katana
Jedert Jevševar in Maruša Rus sta v ponedeljek, 31. oktobra 2022, nastopili na Svetovnem članskem prvenstvu v ju-jitsu, ki poteka med 28. oktobrom in 8. novembrom 2022 v Abu Dhabiju.

Jedert in Maruša 5. na svetovnem prvenstvu

V močni konkurenci najboljših 10 duo ženskih parov sta jima najprej nasproti stopili tekmovalki iz Avstrije (Bergen / Brauneis), ki sta jih naši članici suvereno premagali. Sledila je napeta tekma med Slovenijo in Nemčijo (Birn / Sturm), v kateri sta oba duo para pokazala veliko mero borbenosti, kar je pripeljalo do izenačenja in podaljška. V podaljšku sta Jerca in Maruša z razliko 0,5 točke morali priznati premoč Nemkama (kasneje sta ti postali svetovni podprvakinji).

S tem sta se uvrstili v repasaž in borbe za bronasto odličje. Najprej sta suvereno premagali nasprotnici iz Španije (Llorente Pezer / Lord Greciano) in nato še iz Italije (Masciulli / Solito). Sledilo je malo finale v katerem sta se pomerili z že znanim duo parom s Tajske (Chookjuntongcharoen / Yuennan), ki pa se je tokrat izkazal za premočnega nasprotnika. Jerca in Maruša sta tako morali priznati premoč in se zadovoljiti s še vedno odličnim 5. mestom. Jerci in Maruši iskreno čestitamo in jima želimo srečno in varno pot domov!

Fotogalerija (Foto: DBV Katana):

Katana na svetovnem prvenstvu s še dvema tekmovalkama

Katana pa v boj za odličje pošilja še dve tekmovalki in sicer Neli Rožman in Emo Šušterič, ki bosta prav tako tekmovali v disciplini duo sistem, v mladinski kategoriji. Na tatami bosta stopili v petek, 4. novembra 2022.

Naše tekmovalke v Abu Dhabiju spremlja njihov trener in selektor ju-jitsu duo reprezentance Jure Žabjek, tekmovanja pa se je v vlogi mednarodnega sodnika udeležil še Dejan Kink. 

(DBV Katana)

dbv katana globoko
brežice
borilni športi

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja