Skip to main content
V Posavju 9.1° C Torek, 30. 2024
28.10.2023
11:44
Katana
Slovenski ju-jitsu dvojec, Jedert Jevševar in Maruša Rus, doseže zgodovinski uspeh na Svetovnih igrah borilnih športov v Saudski Arabiji, zlato prinese domov!

Zlato za Slovenijo na Svetovnih igrah borilnih športov

World Combat Games, ali Svetovne igre borilnih športov, so prestižna mednarodna športna prireditev, ki združuje borilne veščine z vsega sveta. Tekmovanje, ki poteka pod okriljem organizacije SportAccord, poteka vsake štiri leta, po vzoru olimpijskih iger. Le najboljši med najboljšimi se prebijejo na to prestižno tekmovanje, saj v vsaki kategoriji nastopi zgolj šest najboljših tekmovalcev ali parov na svetu, ki se kvalificirajo na podlagi dosežkov v določenem obdobju.

Letošnje igre gosti glavno mesto Saudske Arabije, Riyadh, med 20. in 30. oktobrom 2023. Slovenijo sta zastopali Jedert Jevševar in Maruša Rus v kategoriji ju-jitsu duo sistem, ženski par, obe članici Društva borilnih veščin Katana, Globoko. Njuna pot na tekmovanje je bila skrbno spremljana s strani trenerja in selektorja slovenske reprezentance ju-jitsu, duo sistem, Jureta Žabjeka.

Duo dinamika premaga vso konkurenco

Dvoboji so potekali v torek, 25. oktobra 2023. Tekmovalki sta se pomerili z nasprotnicami iz Tajske, Španije, Nemčije (aktualne evropske prvakinje) in Avstrije, katere sta Jedert in Maruša suvereno premagali in osvojili zlato medaljo. S tem zgodovinskim dosežkom sta postali prvi slovenski par, ki je na takšnih igrah osvojil zlato medaljo v kategoriji ju-jitsu, duo sistem.

Prihodnji izzivi čakajo v Zagrebu

Ob koncu novembra 2023 nas čaka Svetovno prvenstvo v duo sistemu za člane, ki bo potekalo v Zagrebu. Ponovno bomo stiskali pesti in navijali za Jedert, Marušo in Jureta, ki bodo zastopali barve Slovenije in Društva borilnih veščin Katana.

Z zlatimi medaljami okoli vratu, Jedert in Maruša vstopata v naslednje tekmovanje z visokimi pričakovanji in upanjem, da bosta svoj uspeh ponovila ter tako še utrdila svoj položaj na svetovni borilni sceni.

borilni športi

Pridružite se nam

Poglejte tudi