Skip to main content
V Posavju 5.3° C Sobota, 27. 2024
25.08.2023
10:18
V okviru zadnjega poletnega tedna aktivnih doživetij za mlade se je otrokom med prvimi predstavil Karate klub Brežice.

BREŽICE Brezplačna vadba za vse nove otroke bo potekala v mesecu septembru v prostorih športne dvorane Brežice.

Na zadnjem tednu športih počitnic so dejavnosti Karate kluba Brežice dvema skupinama mladih predstavljali trenerki Nastja Galič in Metka Galič in tekmovalki ter reprezentantki Slovenije v katah Maja Lazanski in Maja Lakner. Nastja Galič je s pomočjo svojih tekmovalk predstavila osnove karateja, blokov, udarcev, ki so jih mladi najprej vadili sami, potem pa še s pomočjo pomožnih blazin. Za prosto borbo je potrebnega veliko več treninga, zato je začetniki še ne morejo trenirati, saj nimajo dovolj samokontrole.

Mladim sta svoji vrhunski kati Papuren predstavili obe najboljši tekmovalki Maja Lakner in Maja Lazanski in navdušeni otroci so šteli število namišljenih nasprotnikov, proti katerim sta se borili v kati. Mladim se je predstavila tudi članica Karate Kluba Brežice Mia Kajtna, ki je demonstrirala kato Saifa.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Vsem organizatorjem športnih počitnic se zahvaljujemo, da mladim omogočijo spoznavanje različnih športov, navdušene karateiste pa vabimo v svoje vrste. V mesecu septembru bodo zanje omogočeni brezplačni treningi ob torkih in ob četrtkih ob 17. uri. Upamo, da jih bo karate navdušil, saj vadba pripomore k boljši koncentraciji, koordinaciji, dihanju, atletskim sposobnostim. Poleg tega pa vadeči pridobijo veliko socialnih veščin in dobrih prijateljev.

Karate klub Brežice

karate klub brežice
borilni športi
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi