Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
28.03.2023
09:18
Kiara Blatnik ubranila naslov državne prvakinje
Foto: ŠD Blanca
Minuli vikend so na 27. teku k Sv. Primožu podelili državne naslove v gorskem teku v kategoriji "gor" v mladinskih kategorijah.

Kiara Blatnik ubranila naslov državne prvakinje

BLANCA Tek v organizaciji KGT Papež je kljub slabemu vremenu privabil 105 tekačic in tekačev. V pionirskih kategorijah je tekmovanje štelo tudi kot državno prvenstvo v kategoriji”gor”, na tekmovanju so nastopili tudi člani Športnega društva Blanca.

Do 12 let

Na najkrajši progi razdalji 0,7 kilometra z višinsko razliko 70 metrov sta nastopili Livija Marija Župevc in Nina Radej ter si pritekli 5. In 7. mesto v državnem prvenstvu Slovenije do 12 let.

Do 14 let

Na srednji progi razdalji 1,1 kilometra z višinsko razliko 175 metrov so nastopili Kiara Blatnik, Gal Dolmovič in Ajda Budna. Kiara je ubranila državni naslov, Ajda pristala na 4. mestu, Gal zabeležil 8. čas v državnem prvenstvu Slovenije do 14 let.

Do 16 let

Na najdaljši razgibani trasi, dolgi 3,5 kilometrov z višinsko razliko 444 metrov, so nastopili Jan Dolmovič, Nika Radej in Tjaša Radej. Jan si je pritekel 5. mesto, Nika in Tjaša pa sta skupaj prečkali ciljno črto in zabeležili 5. oziroma 6. mesto v državnem prvenstvu Slovenije do 16 let.

Fotogalerija (Foto: ŠD Blanca):

atletika
sevnica
blanca
šd blanca

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja