Skip to main content
V Posavju 4.8° C Sreda, 24. 2024
31.05.2023
14:55
V drugi polovici junija bo na slovenskih cestah potekala kolesarska dirka Po Sloveniji. Dirka se bo letos najbližje približala Posavju v 1. in 4. etapi. Bo pa zato bolj živahno na mladinski dirki.

Na svoji dirki bodo priložnost dobili najmlajši kolesarji

Pričakujejo 350 otrok iz desetih držav

Od 30. junija do 2. julija bodo na širšem območju Dolenjske potekala že peta dirka Kids Tour of Slovenia, na kateri organizatorji pričakujejo najmanj 350 otrok iz desetih držav. Veliki novosti letošnje izvedbe sta vožnja na čas ter dve etapi v enem dnevu, seveda pa so razdalje in nasploh celotne trase prilagojene starostni kategoriji. Vožnja na čas bo potekala z običajnimi cestnimi kolesi, specializirana aerodinamična kolesa in dodatki namreč v teh kategorijah niso dovoljeni.

Štiri dirke v treh dneh

V treh dneh bodo izpeljali tri dirke. Gorska etapa bo 30. junija med Podturnom in Bazo 20, nato bo 1. julija vožnja na čas med Dolenjim Karteljevim in Poljanami ter nazaj, istega dne bo nato kriterij v Kostanjevici na Krki, 2. julija pa se bo otroška dirka Po Sloveniji zaključila s krožno dirko po ulicah Šentjerneja.

Valilnica novih Pogačarjev in Rogličev

Organizatorji izpostavljajo, da sta bila med udeleženci in zmagovalci preteklih izvedb tudi imeni, kot sta Fran Miholjević, ki danes že vozi v profesionalni ekipi Bahrain-Victorious, ter Žak Eržen, katerega uspehe je spoznala vsa Slovenija in tudi širše občinstvo.

kolesarstvo
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja