Skip to main content
Torek, 16. april 2024
19.05.2023
20:52
RK Krško
Foto: arhiv ePosavje
Krški rokometaši so v predzadnjem krogu 1. slovenske rokometne lige gostovali pri novih državnih prvakih v Celju.

Ob polčasu boljši od prvakov

Krški rokometaši so v petek v Celju pokazali, da se lahko kosajo tudi z državnimi prvaki. Krčani so po dobri igri v prvem delu ob polčasu vodili z rezultatom 17:18, nato pa v drugem delu hitro popustili in dovolili domačinom, da so že v 33. minuti prišli v vodstvo ob rezultatu 19:18. Štiri minute pozneje so Krčani znova povedli po zadetku Javorja za 19:20, kasneje so Celjani prestavili v višjo prestavo in v 50. minuti vodili že s 29:22. Da bi bilo ob koncu srečanja na semaforju 38:27. 

Sintič in Cokan najboljša strelca

Pri Krčanih se je z enajstimi zadetki izkazal kapetan Sintič, po trikrat so bili uspešni Javor, Švalj in Novak. V domači ekipi je Cokan dosegel 13 zadetkov, petkrat je bil uspešen Ivanković, Sevničan Mitja Janc je v krško mrežo poslal štiri strele.

Upanje na obstanek ostaja

Krčani kljub porazu v Celju ostajajo v igri za obstanek. Mariborčani so namreč doma izgubili proti Slovenj Gradcu (26:28), veliko pa bo odvisno od nedeljske tekme v Dobovi in tekme s Slovanom. V primeru domače zmage bi Dobovčani naredili velik korak k 12. mestu in obstanku v ligi. V nasprotnem primeru bi odločal posavski derbi v zadnjem krogu sezone naslednjo soboto v Krškem, oboji pa bi pogledovali proti Novem mestu in tekme Krke ter Maribora. 

krško
rokomet
rokometni klub krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja