Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
11.04.2022
11:32
OK Kostanjevica na Krki
Foto: OK Kostanjevica na Krki
Kostanjeviški odbojkarji so novi člani 1. B državne odbojkarske lige. V drugi tekmi dodatnih kvalifikacij so v soboto v domači dvorani premagali ekipo Hoč. Kaj premagali, povozili so jih!

Zgodovinski uspeh kostanjeviške odbojke

KOSTANJEVICA NA KRKI Sredi marca in dva kroga pred koncem prvenstva v 2. državni odbojkarski ligi so kostanjeviški odbojkarji zabeležili zadnjo zmago. In do prvega mesta v ligi ter neposredne uvrstitve v 1. B državno ligo jim je manjkal le še korak. Majhen, a hkrati velik. V 20. krogu lige so nato izgubili pri Calcitu, v neposrednem obračunu za 1. mesto na lestvici in uvrstitev v ligo višje bi morali premagati ekipo Črnuče II. Pa so bili Ljubljančani 26. marca v Kostanjevici boljši nasprotnik in edini, ki so dvorano OŠ Jožeta Gorjupa zapustili veselih obrazov.

Pred začetkom 2. lige so napovedovali ...

Kostanjeviški odbojkarji so tako 2. državno odbojkarsko ligo končali na 2. mestu, pred napredovanjem v, napovedovali so jo pred začetkom sezone, tako željeno 1. B ligo pa sta jih ločili še dve tekmi z ekipo iz Hoč. Prvo tekmo v gosteh so dobili Štajerci s prepričljivih 3:1, a je bilo teden dni pozneje vse drugače.

3:0. Hvala, nasvidenje

Kostanjevičani so odločilno srečanje za uvrstitev v 1. B ligo odlično začčeli, prvi niz dobili na 19, druega na 22, v tretjem pa so povozili goste iz Hoč, niz dobili z rezultatom 25:13 in slavje na kostanjeviškem parketu se je lahko začelo.

kostanjevica na krki
odbojka

Pridružite se nam

Novice iz Posavja