Skip to main content
V Posavju 18.8° C Sobota, 27. 2024
19.03.2024
07:44
Foto: Jernej Tomazin
V nedeljo, 17. marca 2024, je na smučišču Krvavec potekalo državno prvenstvo v odbojki na snegu za člane in članice.

Za četrto državno prvenstvo v odbojki na snegu je vladalo izjemno zanimanje, prijave na tekmovanje, ki sta ga skupaj izvedla Odbojkarska zveza Slovenije in RTC Krvavec, je namreč oddalo rekordnih 27 ekip, boji na snežni podlagi pa so se odvijali na štirih igriščih.

V velikem finalu so se aktualni državni prvaki Tadej Boženk, Danijel Pokeršnik in Denis Robida srečali z odbojkarji ATHOS Kostanjevice, mladimi Klemnom Moharjem, Urbanom-Urhom Jakšetom in Benjaminom Gašparjem. Po hudem boju in treh odigranih nizih so morali kostanjeviški odbojkarji priznati premoč. Prvi niz so dobili tekmeci s 15:12, v drugem so bili s 16:18 boljši Kostanjevičani, tretji niz pa se je končal s 15:12 v korist novih-starih državnih prvakov.

Po tekmi je misli po izjemno uspešnem nastopu strnil Urban-Urh Jakše. "Konkurenca je bila izjemno močna, naša taktika pa je bila naša borbenost. Za vsako žogo smo se borili kot da je zadnja in tako smo uspeli priti do finala. V njem smo zaradi nekaj manjših napak na žalost izgubili".

Da je odbojka na snegu kljub spomladanskim temperaturam vedno bolj priljubljena priča tudi število gledalcev, ki si je ogledalo dvoboje državnega prvenstva. Odbojkarji ATHOS Kostanjevice pa iz dneva v dan dokazujejo, da so tudi izven dvoran izjemno uspešni, saj je po osvojenem četrtem mestu na lanskem članskem državnem prvenstvu v odbojki na mivki, sledil še velik uspeh na snegu.

Zapis: OK Athos Kostanjevica

odbojka

Pridružite se nam

Poglejte tudi