Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
03.02.2023
17:38
Andraž Dragan
Foto: arhiv ePosavje
Pred rokometaši v 1. slovenski rokometni ligi je 14. krog lige, posavski rokometaši v drugi del prvenstva vstopajo z okrepitvami - v Krškem imajo dva nova igralca, tri novince pozdravljajo v Dobovi.

V drugi del prvenstva z okrepitvami

"V Trebnje gremo po dve točki"

Prva tekma 14. kroga 1. slovenske rokometne lige bo v petkovem večeru v Trebnjem, kjer bodo gostovali Dobovčani. Pred pričetkom drugega dela so se okrepili s tremi novinci. Na mestu srednjega zunanjega bosta igrala Tilen Grobelnik in Blaž Pintar, na levem zunanjem bo igral Antonio Dizdar. Pred nadaljevanjem prvenstva kapetan dobovske ekipe Klemen Mlakar pravi, da jih čaka eno najzahtevnejših gostovanj v tej sezoni. "Trimo Trebnje letos cilja na naslov državnega prvaka, ampak  tudi mi imamo svoje cilje. Skozi pripravljalno obdobje smo se dobro pripravljali, naredili nekaj zamenjav v igralskem ter trenerskem kadru. V Trebnje gremo brez bele zastave in po dve točki," dodaja.

Krčani z dvema novincema

Tudi Krčani bodo v drugi del sezone vstopili z novincema. Po dveh letih in pol se je iz Dobove v Krškem vrnil Andraž Dragan. "Lepo je biti ponovno doma, med domačimi fanti. Glavni cilj je obstanek v 1.NLB ligi. Ekipa je kvalitetna tako, da verjamem v obstanek," pravi Krčan. Na levem zunanjem igralnem položaju bo konkurenco dopolnil nekdanji član RK Dubrava Alen Javor.

"Pripravljeni smo na borbo"

Trener Krčanov Ale Kukavica je po zmagi nad Dobovčani v zadnjem krogu prvega dela in uspešnih pripravah optimističen pred nadaljevanjem prvenstva. "Priprave smo dobro oddelali in mislim, da smo pripravljeni za borbo na naslednjih trinajstih tekmah. Odigrali smo tri pripravljalne tekme, na katerih smo preizkusili različne postave, s katerimi gremo v boj.

V soboto s Slovenj Gradcem: "Točke bodo ostale doma"

In kaj pred prvo tekmo drugega dela pravi Kukavica? "V soboto k nam prihaja ekipa Slovenj Gradca, ki jo zelo cenimo, a smo odločni, da točke ostanejo doma, kar bi nam dalo zagona za nadaljevanje sezone," je zaključil trener članske ekipe krškega prvoligaša.

rokomet
rk dobova
rokometni klub krško
krško
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja