Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
29.03.2023
08:42
RK Krško, poraz, Novo mesto
Foto: arhiv ePosavje
V 19. krogu 1. slovenske rokometne lige so krški rokometaši gostovali v Ivančni Gorici, Dobovčani so v domači dvorani gostili rokometaše Celja Pivovarne Laško.

Krčani izgubili v Ivančni Gorici

Beguš: "Odigrali smo dobro, borbeno tekmo"

Krški rokometaši so se z gostovanja v Ivančni Gorici vrnili praznih rok. V 28. minuti je bil ob rezultatu 10:10 pri Krčanih izključen Grobelnik, ob polčasu so domači vodili za zadetek ob rezultatu 12:11. V 41. minuti so Krčani pri rezultatu 18:18 ostali še brez Baznika, po minuti odmora pa je v 52. minuti Novak zadel za vodstvo Krčanov 21:22.

Ostali brez Grobelnika in Baznika

V 59. minuti so domači povedli z rezultatom 27:26, trener Krčanov Robert Beguš je vzel minuto odmora, a do konca srečanja se rezultat na semaforju ni spremenil. "Odigrali smo dobro, borbeno tekmo in mislim, da smo si zaslužili vsaj točko. Do konca je še sedem tekem in dovolj točk za obstanek. Sojenja pa ne bi komentiral," je po tekmi povedal Beguš. Pri Krčanih je Javor dosegel 10 zadetkov, šestkrat se je v statistiko vpisal kapetan Sintič, trikrat je bil uspešen Novak.

Celjani slavili v Dobovi

V Dobovi so se nove zmage veselili celjski rokometaši. Ob polčasu je bil rezultat 15:20, v drugem delu je prednost še naraščala, v 37. minuti je bilo še 16:26, ob koncu srečanja pa je na semaforju pisalo 26:38. Pri domačinih je devet zadetkov v statistiko vpisal Nešić, petkrat je zadel Bogovič, štirikrat Pintar, tri zadetke je dosegel Latković.

rokomet
rokometni klub krško
rk dobova

Pridružite se nam