Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
24.02.2023
19:30
RK Krško pred tekmo z Ribnico
Foto: arhiv ePosavje
S tekmo med Slovenj Gradcem in Ormožom se bo v petkovem večeru začel 16. krog 1. slovenske rokometne lige. Krčani in Dobovčani igrajo v soboto, prvi v domači dvorani, drugi v gosteh.

Septembra boljši Novomeščani. Kako bo tokrat?

KRŠKO Krčani bodo v soboto v domači dvorani gostili novomeško Krko. Dolenjsko-posavski derbi se je v 3. krogu lige v Novem mestu konec septembra končal z zmago farmacevtov. Levo krilo Krškega Alen Šibanc pred tekmo pravi, da ta ne bo enostavna. "Vsi smo opazili, da letos Krka igra v vrhunski podobi, kar seveda ne pomeni, da smo se predali ali da pričakujemo poraz," dodaja. Novomeščani so po 15. krogih na 5. mestu lestvice.

Šibanc: "Ko izpilimo še zadnje podrobnosti, bomo trd oreh"

Šibanc je še povedal, da so se na tekmo pripravili po najboljših močeh. "Počasi pričakujemo tudi vrnitev poškodovanih Sobotiča in Švalja, kar bo le dodaten veter pod našimi krili." Na zadnji tekmi s Trebnjem so dokazali, tako Šibanc, sebi in ostalim, da se lahko kosajo tudi z najboljšimi ekipami. "Napeli bomo vse moči, da to dokažemo na vsaki tekmi znova in znova. Glede na to, da nam primanjkuje izkušenj, se opazi nihanje v naši igri. Ko izpilimo še zadnje podrobnosti, pa bomo trd oreh, ki ga bo trdo streti."

Dobovčani v Ivančno Gorico

Pomembno srečanje čaka tudi Dobovčane, ki v soboto odhajajo na gostovanje v Ivančno Gorico. Sviš ima na 11. mestu na lestvici 9 točk, Dobovčani so dve točki za njimi na 12. mestu in bi se z morebitno zmago izenačili s sobotnimi gostitelji.

rokomet
rokometni klub krško
krško

Pridružite se nam