Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
03.11.2022
10:01
RK Gorenje Velenje : RK Krško
Foto: RK Gorenje Velenje
V 7. krogu 1. slovenske rokometne lige so krški rokometaši v Velenju izgubili z državnimi prvaki z rezultatom 37:24 (14:15). A v prvem polčasu so se jim dobro upirali.

RK Gorenje Velenje : RK Krško
37:24 (14:15)

RK Gorenje Velenje: 
Skok, Verboten (1 obramba), Taletović (16 obramb), Tajnik 2, Pipp 7, Pajt, Hebar, Kovačič, Sokolič 3(2), Verdinek 3, Šiško 5, Grmšek 5, Jovičić 4(1), Mlivić 5, Predović 2, Hriberšek 1
 

RK Krško:
Logar, Žitković, Kozole, Škafar, Sintič 7, Sobotič 1, Romih 3, Grobelnik 1, Baznik 1, Resnik, Košir 2, Novak, Glaser 2(1), Švalj 2, Dosedla, Šibanc 5

Sedemmetrovke:
RK Gorenje Velenje 3(4), RK Krško 1(3).

Izključitve:
RK Gorenje Velenje 4 minute, RK Krško 4 mintue.

Zdržali prvi polčas, v drugem pa dosegli devet zadetkov

Krčani so v sredo v Velenju odlično začeli srečanje z državnimi prvaki in še pred koncem prvega polčasa vodili z največ dvema zadetkoma prednosti, prvih 30 minut se je nato po zadetku Pippa končalo z rezultatom 14:15. V 34. minuti so bili rokometaši obeh ekip pri rezultatu 16:16 še zadnjič izenačeni, v naslednjih 15 minutah pa so domačini z delnim rezultatom 13:4 potrdili prevlado na srečanju, do konca dosegli še nekaj lepih zadetkov in srečanje se je končalo z rezultatom 37:24.

Sintič in Pipp najboljša strelca - Šiško, Grmšek in Šibanc petkrat v polno

Najboljša strelca na srečanju sta bila pri domačinih Pipp in pri Krčanih Sintič, v statistiko sta vpisala po sedem zadetkov. Pri Krčanih jih je Šibanc dosegel pet, prav toliko pa v domačem dresu tudi Krčana Grmšek in Šiško. "V Velenju smo odigrali težko tekmo. Vedeli smo, da bomo domači ekipi težko parirali. Prvi polčas smo odigrali zelo dobro, najbrž so nas domačini tudi malo podcenjevali. V drugem smo mi odigrali zelo slabo, Velenjčani pa so svojo igro dvignili in na koncu zasluženo slavili," je po tekmi povedal krški kapetan Marko Sintič. In dodal, da gredo naprej. "Pred nami so tekme v katerih bomo morali dobiti točke in upam, da letos ostanemo med elito." Krčane v soboto, 12. novembra, čaka nova tekma, v krško dvorano prihajajo Ribničani.

rokomet
rokometni klub krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja