Skip to main content
V Posavju 20.1° C Četrtek, 2. 2024
24.10.2022
22:40
Krški speedwayisti
Foto: AMD Krško
Speedwayisti AMD Krško so se na sobotni finalni dirki 1. češke lige v legendarnih Pardubicah uvrstili na 3. mesto, ki ga je po dodatni vožnji izboril Nick Škorja. Bodo sodelovali tudi v novi sezoni?

Krški speedwayisti končali na 2. mestu

KRŠKO Zmaga na dirki, tako kot zmaga v celotni ligi je odšla v češko prestolnico h klubu AK Marketa Praga. AMD Krško so se v letošnji sezoni prvič v zgodovini kluba in sploh prvič v zgodovini slovenskega speedwaya udeležili tekmovanja v eni izmed evropskih speedway lig. Pred sezono so sklenili dogovor za nastope v 1. češki ligi, katere člani so v tej sezoni ob AMD Krško češki klubi iz Prage, Pardubic in Koprivnic ter iz slovaške Žarnovice. 

Fotogalerija (Foto: AMD Krško):

Škorja, Grmek, Praznik, Štojs in Radkovič

Po napetih dirkah in ob nastopih nekaterih najboljših voznikov sveta (Vaculik, Milik, Kvech,...) so Krčani pokazali visoko in zelo stabilno formo skozi celotno sezono. Prav na vsaki izmed petih preizkušenj so se namreč uvrstili na zmagovalne stopničke (2. v Koprivnicah, 3. v Pragi, 2. v Krškem, 3. v Žarnovici in 3. v Pardubicah). Za Krčane so točke v letošnji sezoni nabirali Nick Škorja (postal je četrti posameznik celotne lige), Anže Grmek, Miran Praznik, Denis Štojs in Žiga Radkovič. Ekipo sta po ligaških etapah vodila Boštjan Levičar ter Žiga Radkovič.

Speedway liga, AMD Krško rezultati

Odločitev o naslednji sezoni bodo sprejeli v zimskem času

Pri AMD Krško so se za krepitev klubske identitete in ekipnega duha odločili v koronski sezoni 2020, ko so se kot ekipa pridružili prijateljskem tekmovanju SFC, t.i. Pokalu prijateljstva.

Po nadaljevanju v sezoni 2021 so letos naredili korak naprej in osvojeno 2. mesto v 1. češki ligi je potrditev, da je bila odločitev pravilna in da se zadana klubska pot odvija v pravo smer. Odločitev, kako naprej, bodo v klubu sprejeli v zimskem času, ko se bo oblikovalo ogrodje ekipe za tekmovalno sezono 2023.

"Zahvala za doseženo gre vsem navijačem, voznikom, sponzorjem ter funkcionarjem kluba. Speedway je doma v Krškem," še dodajajo v Avto moto društvu Krško.

amd krško
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi