Skip to main content
V Posavju 13.7° C Petek, 26. 2024
25.01.2023
14:12
Leja Glojnarič
Foto: zsis.si
Brežičanka Leja Glojnarič je postala parašportnica leta 2022. Mlada atletinja je v skoku v višino lani na olimpijadi gluhih osvojila zlato medaljo, še eno pa v sedmeroboju.

Leja Glojnarič parašportnica leta

Nagrado za športnico leta je Brežičanka Leja Glojnarič dobila prvič. "Za to, da sem parašportnica leta, sem ponosna in vesela. Nisem pričakovala, da bom nominirana. Z medaljo sem pridobila več samozavesti in volje. Rada bi še izboljšala osebni rekord in v mnogoboju prišla čez 5000 točk," je dejala Glojnarič po prejemu priznanja.

V ekipi leta Krčanka Senta Jeler

Parašportnik leta je postal gluhi teniški igralec Marino Kegl, v ekipnih športih pa moška reprezentanca gluhih v košarki tri na tri ter ženska ekipa v odbojki sede. Članica ekipe odbojke sede je tudi Krčanka Senta Jeler. Kot je povedala na podelitvi, "smo bile kar presenečene. Potihoma smo upale, ker smo v zadnjih letih kar garale za ta uspeh. Veselje, sreča, lepi občutki so to. Upam, da bomo dovolj garale, da se uvrstimo še na paraolimpijske igre v Pariz in da damo vse od sebe. Pozna se mladosten pridih igralcev, ki prihajajo. Imamo sveže ideje in svež veter.

brežice
atletika

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja