Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
12.08.2023
08:14
Grafika: RKD Krško
20. avgusta 2023 bodo zgodnje dopoldanske ure s startom ob 10.00 uri popeljale rekreacije željne na tri sposobnostim prilagojene kolesarske trase. Vožnja poteka po cestnoprometnih predpisih.

Start in cilj maratona na Trgu Matije Gubca

Rekreativni kolesarji se bodo podali na veliki in mali kolesarski maraton v dolžini 70 in 40 kilometrov. Ob tem bodo za najmlajše kolesarje izvedli še otroški »Čričkov maraton« primeren za male otroke oz. družine. 

Nove trase (od 2022)

Veliki maraton bo potekal na trasi Krško – Leskovec – Brege – Vihre – Gorenje Skopice – Krška vas – Cerklje ob Krki – rondo Križaj – Kostanjevica na Krki – Zameško – Smednik – Raka – Zavratec – Impoljca – Krško.

Mali maraton bo potekal na trasi Krško – Leskovec – Brege – Vihre – Gorenje Skopice – Krška vas – Cerklje ob Krki – rondo Križaj – Veliki Podlog – Krško.

Čričkov maraton pa bo potekal na trasi mimo Stare vasi, Vrbine, križišče GEN v smeri desno po obvoznici mimo tovarne Krke in Celuloze, pod mostom polkrožno na glavni krški most in povratek nazaj na Trg Matije Gubca.

Prijavnine in nagrade

VELIKI in MALI MARATON – 15 EUR (s kartico Slovenija kolesari 13 EUR) / majica, topel obrok, kolajna.

ČRIČKOV MARATON – 10 EUR / sladoled, kolajna

Fotogalerija (Foto: RKD Krško)

Pričakujejo dobro udeležbo

Maratona se ne glede na vremensko napoved udeležuje precejšnje število kolesarjev. Vreme organizatorjem služi že leta, vsako jutro se pred potekom maratona naredi lep sončen dan, ki privabi preko 450 kolesarjev in otrok. Prireditev je rekreativnega značaja in sodi v sklop akcije Slovenija kolesari 2023. Predsednik Rekreacijskega kolesarskega društva Luka Šebek pred izvedbo kolesarskega praznika pravi, "da je letos Slovenija »boom« država za kolesarstvo. Vedno več kolesarjev se s kolesarstvom ukvarja rekreativno".

Za udeležence bo dobro poskrbljeno

Vsi udeleženci, ki pridejo iz različnih koncev Slovenije, prejmejo toplo malico, vodo in spominsko medaljo. Najmlajši otroci na Čričkovem maratonu prejmejo sladoled in darilo organizatorja. Na maratonu tradicionalno podeljujejo tudi pokal za najstarejšega kolesarja in kolesarko. Podeljuje se pokal za najštevilčnejšo ekipo, poteka pa tudi žrebanje nagrad z gorskim kolesom kot glavno nagrado. Rekreativno kolesarsko društvo nagrajuje tudi kolesarja, ki najhitreje prevozita ciljno črto trase velikega in malega maratona. Poudariti je treba, da je vožnja vedno prilagojena cestno-prometnim predpisom.

Zahvala vsem organizatorjem

Tovrstna prireditev zahteva veliko mero dobre organizacije, pri kateri pomaga precejšnje število ljudi. Organizatorji iz vrst Rekreativnega kolesarskega društva Krško so izjemno hvaležni vsem, ki na kakršen koli način prispevajo k izvedbi maratona. Posebej omenjajo Mestno občino Krško, ki zagotavlja znatna sredstva za izvedbo največje posavske množične rekreativne prireditve. Brez donatorjev, redarjev, motoristov in zdravstvenih uslužbencev, ki skrbijo za varnost vseh kolesarjev in kolesark, tovrstna prireditev ne bi bila izvedljiva.

kolesarstvo
posavje
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja