Skip to main content
V Posavju 5.9° C Torek, 23. 2024
14.02.2023
11:42
Luka Cicvarič, Karate klub Brežice
Foto: Karate klub Brežice
Član Karate kluba Brežice Luka Cicvarić je na podlagi seštevka točk doseženih na slovenskih in mednarodnih turnirjih v lanskem letu izbran, da zastopa Slovenijo na 50. mladinskem evropskem prvenstvu.

Luka Cicvarić na evropskem prvenstvu v karateju na Cipru

BREŽICE Od 3. do 5. februarja je v Larnaci na Cipru potekalo 50. mladinsko evropsko prvenstvu v karateju. 14-letni Luka Cicvarić je nastopal v kategoriji kate za kadete stare do 16 let. Na svojem prvem nastopu na evropskem prvenstvu je Luka pokazal veliko zrelost, znanje in pripravljenost, saj je za lanskoletnim evropskim podprvakom in 3. uvrščenim na svetovni karate lestvici (J. Muller) zaostal le 0,5 točke (37,7 proti 37,2). Trije od sedmih sodnikov so za izvedbo iste mojstrske kate (Anan Dai) Luki dodelili celo višjo oceno kot Mullerju, kar je pokazatelj dobrega dela in velikega potenciala za mladega brežiškega tekmovalca.

Na otvoritvi je nosil slovensko zastavo

Luko je doletela tudi velika čast, da je na svečani otvoritvi evropskega prvenstva nosil slovensko zastavo. "Kot ostali vrhunski slovenski športniki, so tudi karateisti največji promotorji Slovenije v svetu, zato je prav, da jih okolje podpira. Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate delo z mladimi športniki in omogočate nastope s slovensko reprezentanco. Solidarnost posavskega okolja in ponos na mlade in uspešne športnike je prava pot, ki daje upanje mladim za nove priložnosti in razvoj v domačem okolju," pravijo v Karate klubu Brežice.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

karate klub brežice
brežice
borilni športi

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja