Skip to main content
V Posavju 16° C Sobota, 27. 2024
25.03.2024
06:38
Karate klub Brežice
Med 15. in 17. marcem 2024 je v Bratislavi na Slovaškem potekal 44. Karate Grand Prix Slovakia.

Na tem močnem turnirju je nastopilo 2557 tekmovalcev iz 36 držav in 311 klubov. Vsled velikega števila tekmovalcev je turnir potekal na kar 11 boriščih v znameniti Peugeot Areni.

Glede na zelo visok nivo turnirja sta Karate klub Brežice tokrat zastopala samo Luka Cicvarić in Maja Lazanski, ki sta tudi člana slovenske karate reprezentance, saj je turnir kategoriziran kot eden od izbornih turnirjev za nastop na svetovnem prvenstvu za kadete, mladince in U21 konec leta v Italiji. Tekmovalce je spremljal in usmerjal reprezentančni trener Darko Cicvarić.

Foto: Karate klub Brežice

Luka Cicvarić je nastopal v dveh kategorijah, in sicer kata kadeti in kata mladinci. Luka je najprej nastopal v svoji starostni kategoriji (kadeti), kjer je nastopalo 37 tekmovalcev.  Z močnimi in tehnično dovršenimi izvedbami mojstrskih kat Anan in Kururunfa se je Luka prebil do četrtfinala. Žal je Lukin nasprotnik iz četrtfinala izgubil polfinalni boj proti poznejšem zmagovalcu turnirja Slovaku Nedoreščiku (14. na svetovni rang lestvici) in tako Luki ni bil omogočen repasažni boj za bronasto medaljo.

Luka je takoj za svojo kategorijo nastopil tudi v starejši kategoriji mladincev, kjer se je pomeril s kar 45 vrhunskimi karateisti. Luka je najprej izvajal kato Kururunfa in se prebil v osmino finala, kjer pa ga je čakal Ukrajinec Hluščeno, 6. na svetovni rang lestvici. Luka se je odločil za izvedbo močne kate Anan Dai, vendar je dobil Hluščenko tokrat boljšo oceno sodnikov in se z rezultatom 23.5 proti 22.8 uvrstil v četrtfinale, katero pa je žal izgubil proti domačinu in tako Luka tudi v tej kategoriji ni dobil možnosti repasažnih bojev za bronasto medaljo.

Foto: Karate klub Brežice

Brežiški karateisti so tudi tokrat pokazali, da se lahko ravnopravno kosajo tudi z najboljšimi svetovnimi karateisti. Kot vedno pa tekmovalci z vsako zmago kot tudi s porazom pridobivajo nove izkušnje in smernice za nadaljnje delo in prihajajoče treninge ter tekmovanja.

Ob tej priložnosti se Karate klub Brežice zahvaljuje vsem sponzorjem in podpornikom, ki jim omogočajo redno in tekmovalno delo kluba: OBČINA BREŽICE, HESS, ELMONT, SIPRO, SOLTEC, ARTISK in ZAVOD ZA ŠPORT BREŽICE.

Vir: Karate klub Brežice

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

karate klub brežice
šport
občina brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi