Skip to main content
V Posavju 13.4° C Petek, 26. 2024
11.10.2022
07:41
Foto: Karate klub Brežice
V soboto je v Šenčurju potekalo tretje državno pokalno tekmovanje KZS. Zadnje letošnje pokalne tekme se je udeležilo 382 tekmovalcev iz 52 klubov. Karate klub Brežice je zastopalo 14 tekmovalcev.

Zlata Maja in Luka

Največji uspeh so zopet osvojili reprezentanti Karate klub Brežice. Luka Cicvarić se je namreč med kadeti samozavestno prebil do finala in brez poraza osvojil zlato. Luka je z vsako tekmo boljši, tako na domačem kot na mednarodnem terenu, kar vse pogosteje opazijo tudi drugi, sporočajo iz brežiškega kluba.

"Še posebno veselje pa je klubu predstavljal finale pri kadetinjah, saj sta se za zmago borili naši tekmovalki, Maja Lazanski in Maja Lakner. Po težkem boju do finala sta obe pokazali vztrajnost in moč, na koncu pa je s svojim žarom zmago prevzela Laknerjeva, Lazanski pa osvojila srebro. Naši trije reprezentanti so zopet pokazali, da so smetana slovenskega karateja ter pripravljeni na Balkansko prvenstvo, ki se bo v Črni Gori odvijalo med 3. in 6. novembrom," sporočajo iz Karate kluba Brežice.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Uspešni nastopi mlajših tekmovalcev

S tekmo so nadaljevali mlajši tekmovalci. Med dečki sta nastopila Niko Cicvarić in Urban Gregorevčič, ki sta tokrat priznala premoč nasprotnikov. "Fantoma se je kasneje pridružil Gašper Štern, ki je posamično tekmoval med malčki, in kot kata tim so med dečki osvojili bronasto kolajno."

Med deklicami so Karate klub Brežice zastopale Angelika Li Žičkar, Kim Kerin, Aria Zofič in Sinja Bončina, ki so tokrat prav tako morale priznati premoč nasprotnic. "Pot do brona se je odprla zgolj Sinji, a je po eni zmagi tekmovanje morala zaključiti. Angelika, Kim in Aria so kasneje nastopile tudi kot kata tim in z lepo izvedbo kate osvojile bronasto kolajno," dodajajo.

Med najmlajšimi tekmovalci sta nastopili Gaja Štern in Mia Kajtna ter dokazali, četudi brez medalj, da pogum ni vezan na leta, poudarjajo. "Med malčicami sta nastopili še Sofia Popijač in Eva Strgar, ki sta se pomerili v četrtfinalu. Sofia je tokrat morala priznati premoč prijateljice, Eva pa si je zgolj z enim porazom prisvojila bron. Sofiji in Evi se je pri ekipnem boju malčic pridružila Mia. Dekleta so kato naredile dobro in z eno zmago in enim porazom osvojile bronasto kolajno."

Karate klub Brežice je s tem uspešno končal letošnja pokalna tekmovanja, njihove tekmovalce pa novembra čaka državno prvenstvo v Slovenskih Konjicah.

(Karate klub Brežice, eP)

karate klub brežice
borilni športi
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja