Skip to main content
V Posavju 11.3° C Četrtek, 2. 2024
04.03.2024
09:20
Foto: Karate klub Brežice
V soboto, 2. marca 2024, je v Polzeli potekalo državno prvenstvo v karateju za člane in članice. Karate klub Brežice je zastopala mlada 16-letna Maja Lazanski

Maja Lazanski je na članskem državnem prvenstvu nastopila prvič. Na tekmovanju je sicer nastopilo 44 članov iz 22 klubov in 21 veteranov iz 16 klubov.

V kategoriji kate članice je tekmovalo 10 vrhunskih tekmovalk nad 16 let. Maja se je na tekmovanje zelo dobro pripravila, saj je državno prvenstvo potekalo le teden dni po balkanskem članskem prvenstvu v Črni Gori, na katerem je Maja za Slovenijo osvojila deveto mesto.  V Polzeli je Maja v četrtfinalu odločno nastopila s kato Paiku in s prepričljivo zmago 5 : 0 premagala tekmico iz Mirne peči Špelo Tihi. V polfinalu je izvajala tehnično zelo zahtevno kato Papuren ter s 4 : 1 premagala Evo Tomažin iz KK Seki ter se tako uvrstila v finale. Tam jo je čakala izkušena članica in reprezentantka Nia Ganzitti, ki je nastopila prva in za svojo izvedbo kate Unsu prejela bučen aplavz. Maja je nastopila kot druga in izbrala najmočnejšo kato Suparimpei, ki zahteva izredno moč in koncentracijo ter ogromno znanja, saj z njo zmagujejo karateisti na najpomembnejših svetovnih tekmovanjih.  Ker je bil to zadnji nastop prvenstva, si je Majin  nastop ogledala vsa dvorana. Kljub pritisku se je Maja uspela zbrati. V finalno izvedbo kate je vlila vso svojo energijo ter si s 4 : 1 pošteno priborila zlato medaljo in čestitke vseh prisotnih. Še najbolj pa je bila zmage vesela njena trenerka Nastja Galič, ki jo je spremljala na tekmovanju.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Maja Lazanski je z vsako tekmo boljša in bolj samozavestna. Skupaj s klubsko kolegico Majo Lakner, mladinsko državno prvakinjo, ki se članskega državnega prvenstva tokrat ni mogla udeležiti, obiskujeta športni oddelek Gimnazije Brežice in vestno trenirata. Obe čakajo zdaj novi izzivi pa tudi vse večja pričakovanja, saj njuni zadnji uspehi kažejo na velik talent obeh ter na izvrstno delo v klubu. Ne gre pa pozabiti na  podporo in pomoč staršev, sponzorjev in šole, kar mladim omogoča uresničitev njihovih sanj.

karate klub brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja