Skip to main content
Sobota, 23. september 2023
31.05.2023
14:36
Manca in Žana v finalu na DP v judu
Foto: Judo klub Krško
V soboto, 27. maja 2023, je v Lendavi potekalo državno prvenstvo za starejše deklice in dečke v judu, na katerem so se izkazali tudi mladi talenti iz Krškega. Manca in Žana sta se pomerili v finalu.

Manca in Žana v finalu DP v judu

LENDAVA V kategoriji do 52 kg sta se v finalu pomerili Manca Pleterski in Žana Omrzel, obe članici Judo kluba Krško. Na poti do finala sta usvojili po dve zmagi, kar je zahtevalo veliko truda in predanosti na treningih. Njuna dobra pripravljenost, tako fizična kot tudi mentalna, je napovedovala odlično uvrstitev na letošnjem državnem prvenstvu za starostno kategorijo U14. Čeprav so v Judo klubu Krško verjeli v njun uspeh, krškega finala niso upali glasno napovedovati.

Fotogalerija (Foto: Judo klub Krško):

V finalu je bila boljša Manca

Vendar pa sta dekleti s svojimi izjemnimi predstavami na tekmovanju presegli vsa pričakovanja. Manca Pleterski je z odliko usvojila naslov državne prvakinje, medtem ko si je Žana Omrzel priborila mesto državne podprvakinje. Obe sta stopili na najvišji stopnički in delili veselje ob doseženem uspehu.

Premagovali tekmovalke, ki jih do sedaj še nista

Posebnost njunega nastopa na državnem prvenstvu je bila premagovanje nasprotnic, ki jima ju do zdaj še ni uspelo premagati. To je izjemen dosežek, ki dodatno poudarja njuno trdo delo in predanost judu. To izjemno uspešno državno prvenstvo je za Manco in Žano odličen začetek njune tekmovalne kariere. Dober rezultat jima je dvignil samozavest in motivacijo, kmalu jima bodo na tekmovalni poti sledili tudi mlajši člani kluba. "Judo klub Krško se zahvaljuje vsem, ki so prispevali k tem izjemnim rezultatom. Ta uspeh je potrdilo, da smo na pravi poti in je odlična spodbuda za nadaljnje delo," so še zapisali.

krško
judo klub krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja