Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
06.02.2023
14:04
PD Imani, Brežice
Foto: PD Imani Brežice
V Plesnem društvu Imani so v mesecu januarju pričeli s tekmovalno sezono tako v sekciji sodobni ples kot v sekciji hip hop. Ob tem so članice zabeležile nekaj odličnih rezultatov.

Mladi koreografi, Opus 1 in prvi pokalni turnir

BREŽICE Na dogodku Mladi koreografi 2023 so se 20. januarja občinstvu predstavile plesalke sodobnega plesa, ki so svoje miniature pripravile za 31. državno tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1 - Plesna miniatura 2023. Plesalke so ustvarjale na temo z naslovom »Nekaj lepega« ali »Karkoli«. Svoje miniature so predstavile v duetu Izabela Duhanič Mihajlović in Flora Sambunjak, Gaja Mahovne in Gabrijela Komar, Mila Divjak Zalokar in Mia Rostohar, Maja in Vanja Tomše, Živa Flajs in Taja Grubiša in kot solistke Mila Jorgovanović, Sofija Katić in Doroteja Komar. S svetovanjem, vodenjem in usmerjanjem pri oblikovanju ideje jim je pomagala njihova mentorica Sanja Spirić.

Fotogalerija (Foto: Plesno društvo Imani Brežice):

Opus 1

Nato so se 21. januarja so se plesalke udeležile regijskega tekmovanja, na katerem sta se Izabela Duhanič Mihajlović in Flora Sambunjak uvrstili na 31. državno tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1, ki bo potekalo v mesecu februarju v Ljubljani. V januarju je potekal tudi prvi pokalni turnir Plesne zveze Slovenije. Udeležila se ga je hip hop članska mala skupina GRAPEZZ v zasedbi Neli Bokor, Lija Čurič, Nika Jerončič, Ema Pavlič, Tinkara Lovše, Naomi Šporar in Pika Zbašnik, ki so pod koreografskim vodstvom trenerke Laure Jelen osvojile 1. mesto.

V paru sta 2. mesto osvojili hip hop mlajši mladinki Julija Pavlič in Larisa Putrih Šetinc, pod trenerskim vodstvom Tjaše Oštir, 10. mesto v kategoriji hip hop pari otroci Klara Šimunovič in Vanessa Volk ter v isti kategoriji 15. mesto Lara Račič in Gloria Volk, oba para pod trenerskim vodstvom Laure Jelen.

Plesno društvo Imani Brežice

pd imani brežice
brežice
ples

Pridružite se nam

Novice iz Posavja